POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оригиналният прототип на понятието „рокзвезда“

Някой ден (след концерта им в Пхенян) „Ролинг Стоунс“ ще дойдат и у нас - стига само да сме живи!

На 75 Мик Джагър продължава да е най-голямата действаща рокзвезда, благодарение на уникалната комбинация от талант, гени (очи, устни и бръчки), финес, хладен (пресметлив) ум и горещо, неудържимо либидо. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Оригиналният прототип на понятието „рокзвезда“

На 75 Мик Джагър продължава да е най-голямата действаща рокзвезда, благодарение на уникалната комбинация от талант, гени (очи, устни и бръчки), финес, хладен (пресметлив) ум и горещо, неудържимо либидо. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес Мик Джагър става на 75 години. Макар и да се е появил 8 години по-късно от Елвис Пресли, Мик е оригиналният прототип на понятието „рокзвезда“. Елвис отдавна го няма, а Джагър продължава да е пълценно функционираща рокзвезда. Последното му засега (сигурно следват още много) световно турне приключи на 8 юли във Варшава – съвсем навреме и съвсем на място, за да може фронтменът на групата да проследи най-интересните мачове от Световното по футбол на живо в Русия (казват и че за да се види с позната рускиня).

Мик продължава да е най-голямата действаща рокзвезда (въпреки че примерно Пол Маккартни и Боб Дилън са много по-напред чисто музикално), благодарение на уникалната комбинация от талант, гени (очи, устни и бръчки), финес, хладен (пресметлив) ум и горещо, неудържимо либидо (не знам колко деца има, но трябва да са повече, отколкото пише в Гугъл). Освен това танцува като никой друг. Не по-добре, а като никой друг.

Голяма част от децата, родени във Великобритания през Втората световна война, притежават някакви необясними свръхестествени сили, особено забележими при рокзвездите – огромен талант и неуязвим организъм (и това не е само при музикантите – например роденият през 1942 г. Стивън Хокинг, въпреки че на 21 г. е диагностициран със заболяване, с което не би могъл изкара повече от година-две – живя бурно и много ползотворно до 76). Джагър е още само на 75, но и това е цяло чудо, предвид всички позволени и непозволени субстанции, с които е злоупотребявал през 60-те и 70-те години.

Говори се, че доста време най-силното, което си позволява, било чаша бяло вино на обяд, и то само ако в близките 72 часа няма концерт. Този режим открива изключително оптимистични перспективи пред дълготрайността на творческата му кариера. Затова и няма смисъл да се тюхкаме, че досега „Стоунс“ не са идвали в България – ако не се е случило през първите 50 години на групата, ще се случи през вторите. Пък дори и накрая да останат само Мик и Кийт, те няма да спрат. Свириха в Русия, свириха в Куба, ще свирят и Северна Корея, но един ден ще дойдат и в „Арена София“. Стига само ние да сме живи!

Честит рожден ден, Мик!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg