Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Четири актриси на вечерно кафе със зрители

Татяна Лолова, Цветана Манева, Пламена Гетова и Петя Силянова излизат премиерно в Театър „Азарян“ с „Корабът Нощ“

Петя Силянова, Цветана Манева, Пламена Гетова и Татяна Лолова (от ляво надясно) поемат на пътешествие с литературата на Маргьорит Дюрас. Снимка: Явор Веселинов - Четири актриси на вечерно кафе със зрители

Петя Силянова, Цветана Манева, Пламена Гетова и Татяна Лолова (от ляво надясно) поемат на пътешествие с литературата на Маргьорит Дюрас. Снимка: Явор Веселинов

Среща след представление със своите зрители очакват актрисите Татяна Лолова, Цветана Манева, Пламена Гетова и Петя Силянова. Дамите ще потеглят с „Корабът Нощ“ премиерно на 27 април в Театър „Азарян“ и в 21 ч., след пътешествието с историите на Маргьорит Дюрас, ще седнат на вечерно кафе в литературния клуб „Перото“ в НДК.

Лолова, Манева, Гетова и Силянова ще говорят за любов – без свян, без страх, без наивността и вълнението на младостта. Ще говорят и за Дюрас – а знаете ли кой е любимият ѝ отговор, пита режисьорът Стилиян Петров. Не знам. Не знам нищо. За Маргьорит Дюрас става дума. Но може би и за нас?

„През текстовете си Маргьорит Дюрас пита настойчиво: какво ни донесе дотук, че говорихме за любовта с изумление и трепет?!“, казва Яна Борисова, драматург на Театър „Азарян“.

Любовта е голямата й тема. Любовта е голямата тема по принцип. Любовта е темата, която не спираме да развиваме, да изследваме и да гадаем: какво е точно тя? Колкото и да настояваме обаче, така и никой не успя да отговори на този въпрос. Затова не спираме да опитваме със същата страст, както са го правили всички преди нас.“

„Корабът Нощ“ ще отплава в Театър „Азарян“ в НДК на 27 и 28 април от 19,30 ч. Представлението ще се играе и на 10 май. Сценичната версия е на Яна Борисова и Стилиян Петров, сценографията е на Венелин Шурелов, костюми – Елица Георгиева, композитор – Петя Диманова.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg