Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Четири сезона „револуция“ във филма „Възвишение“

Зимните сцени са пресъздадени край плевенското село Горталово, където е сниман „Хан Аспарух“

Екипът на „Възвишение“ все още държи в тайна актьорския състав на филма. - Четири сезона „револуция“ във филма „Възвишение“

Екипът на „Възвишение“ все още държи в тайна актьорския състав на филма.

„Който иска да е свободен, абие да фаща гората. Гората е последное убежище на свободата!“, провиква се един от „револуционерите“ на Милен Русков във „Възвишение“. Викът му проехтя и в преспите на миналия месец януари пред камерата на филмовата продукция, носеща същото име. Преди дни приключи „зимният“ етап от снимките.  

Екранизацията на „Възвишение“ ще обхване четири сезона, разкриват от продукцията. Снимките на „Възвишение“ ще се осъществят хронологично, на четири етапа – през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016 г. Петдесет ще бъдат общо снимачните дни. Началото трябвало да бъде поставено в края на миналия месец, но заради красивия сняг режисьорът Виктор Божинов решава да тръгне по своето първо игрално възвишение по-рано.

От екипа разказват, че тъкмо такива тежки зимни условия са им били необходими, за да предадат максимално реалистично първите сцени. Продукцията е била базирана в град Плевен, а снимачната площадка е била в близост до с. Горталово, където е създаден филмът „Хан Аспарух“.

Организацията и логистиката на снимачния процес са били сложни поради ниските температури и обилния снеговалеж. На моменти работещите на терен и актьoрите са си проправяли път с верижни машини и специализирана техника, за което им е било оказано съдействие от община Плевен.

Продуцент на „Възвишение“ е Иван Дойков („Сърпентайн“ ООД). Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова („Ол старс ин” ЕООД), БНТ, Нина Алтъпармакова („Булфилм” ООД), Николай Ишков („Авансцена”) ЕООД и НДК. Проектът се реализира и с финансовото съдействие на Националния филмов Център“, подкрепен е от Столична община и от Комисията по култура и медии в парламента.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС