VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Четири сватби и едно погребение“ тръгва като сериал по НВО

С променен сюжет, сериалът е забавен... ако не го сравнявате с филма от 1994 г. (видео)

Натали Еманюел и Никеш Пател в ролите, в които във филма „Четири сватби и едно погребение“ са Анди Макдауъл и Хю Грант - „Четири сватби и едно погребение“ тръгва като сериал по НВО

Натали Еманюел и Никеш Пател в ролите, в които във филма „Четири сватби и едно погребение“ са Анди Макдауъл и Хю Грант

„Четири сватби и едно погребение“ са завръща, но под формата на лимитиран сериал. Продукцията, базирана на филма от 1994 г., може да се гледа в платформата HBO Go от първия ден на декември, навреме за празничния сезон.

Основните роли в „Четири сватби и едно погребение“ са поверени на Натали Еманюел („Игра на тронове“) и Никеш Пател. Сюжетът се различава от този на филма – основен персонаж е Мая (Еманюел), директор „Комуникации“, работеща за сенатор в Ню Йорк и същевременно негова любовница. Тя получава покана за сватба от състудентка, живееща в Лондон, изоставя личния и професионалния живот и връща във Великобритания, за да се срещне със старите си приятели. Но нещата там са се променили и Мая се оказва в центъра на личните им кризи. Докато стари връзки се разпадат, се изграждат нови, избухват политически скандали, животът в Лондон се критикува и осмива, разпалват се любовни афери, други изтляват и, разбира се, ще има четири сватби и едно погребение.

Зрителите дават на сериала рейтинг от 7,2/10 в IMDb. На напълно противоположно мнение са критиците, като по-малко от 50% от тях одобряват продукцията.

Това е забавен и свеж прочит на историята, създадена от сценариста Ричард Къртис през 1994 г., пише Клеменс Мишалон в „Индипендънт“ и оценява продукцията с 3 от 5 звезди. За да ѝ се насладите напълно обаче, трябва да приемете, че това е творчески прочит на сюжета от филма, отбелязва тя.

Сценаристи на сериала са актрисата Минди Колинг („Офисът“) и Мат Уорбъртън, работил с нея по ситкома „Проектът „Минди“.

„Четири сватби е едно погребение“ е циничен вик за внимание, смята Браян Лаури в Си Ен Ен. Сериалът почива на не чак толкова налудничавото схващане, че всяко познато име е предимство, когато става дума за вдигане на шум в стрийминг вселената, обобщава впечатления си критикът.

Сериалът ще тръгне и по телевизията – премиерната дата на първия епизод е насрочена за последния ден на годината, 31 декември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg