Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Четирима майстори в спор за наградата „Владимир Димитров-Майстора“

Владимир Димитров-Майстора (1882 - 1960) - Четирима майстори в спор за наградата „Владимир Димитров-Майстора“

Владимир Димитров-Майстора (1882 - 1960)

Четирима майстори на живописта влизат в „спор“ за Годишната национална награда за живопис „Владимир Димитров-Майстора”. Имената им са Ванко Урумов, Ивайло Мирчев, Николай Майсторов и Станислав Памукчиев. Отличието ще бъде връчено в деня на рождението на Майстора – 1 февруари (неделя) в Художествената галерия в Кюстендил.

Журито, което ще избере носителя на приза, тази година е в състав Любен Генов (председател), проф. Андрей Даниел, проф. Божидар Бояджиев, проф. Димитър Чолаков, Весела Христова-Радоева, Димитър Грозданов, Красимир Линков, Надежда Кутева, представители на община Кюстендил, Министерство на културата и Съюза на българските художници.

Носителят на наградата ще получи статуетка, диплом, 5000 лв. от община Кюстендил и 2000 лв. от Министерството на културата. Бронзовата пластика е изработена от скулптора Кирил Матеев.

В същия ден ще бъде открита експозиция с произведения на предишния носител на наградата – Свилен Блажев.

Призът е бил получаван от 39 живописци – Златю Бояджиев, Ненко Балкански, Илия Петров, Генко Генков, Стоян Сотиров, Калина Тасева, Димитър Киров, Светлин Русев, Атанас Яранов, Вера Недкова, Веса Василева, Емил Стойчев, Милко Божков.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Дребни работи

kapatovo.bg