Чистят грозни графити от ул. „Цар Иван Асен II“

Столичният инспекторат заличава нецензурни надписи и драсканици

Почти 30 ел. табла по протежението на ул. „Цар Иван Асен II“ са били почистени от грозни графити и надписи и предстои да бъдат преобразени със съгласието на Столичния инспекторат. Снимка: Емил Л. Геориев/Площад Славейков - Чистят грозни графити от ул. „Цар Иван Асен II“

Почти 30 ел. табла по протежението на ул. „Цар Иван Асен II“ са били почистени от грозни графити и надписи и предстои да бъдат преобразени със съгласието на Столичния инспекторат. Снимка: Емил Л. Геориев/Площад Славейков

Над 100 кв. метра по фасадите на сградите на централната софийска улица „Цар Иван Асен II“ са били почистени от графити през изминалите дни от екип на Столичния инспекторат. От институцията отбелязват, че става дума за драсканици, нецензурни надписи и символи, които не са в съответствие с облика на тази част на София, и работата по процеса ще продължи и в следващите дни.

Уточнява се, че по протежение на улицата са установени много на брой зле изглеждащи ел. табла, за които вече са внесени предложения – графити артист е заявил готовност да ги изрисува тематично, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечата красиви пана, с които таблата да бъдат преобразени.

Премахването на графитите се случва със специализираната почистваща система „Ghibli Skid Silent“. Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като „Царевец“, „Асеновец“ и  „Трапезица“, а в участъка около кино „Влайкова“ са заличени десетки нецензурни надписи и символи. В следващите дни екипът ще работи по почистването на обекти в частта от 12 СУ „Цар Иван Асен II“ до бул. „Ситняково“.

Кампанията по облагородяване на градската среда по улица „Цар Иван Асен II“ е съвместна между Столичния инспекторат и районната администрация на район „Средец“.

joystation.bg

През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от  4 хил. кв. м. подобни надписи.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах