Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Читални на открито в София

Книги под наем в столичните паркове - всяка сряда от 10 ч.

През август в софийските паркове ще се предлагат литературни четива на открити щандове. Снимка: Столична библиотека - Читални на открито в София

През август в софийските паркове ще се предлагат литературни четива на открити щандове. Снимка: Столична библиотека

Разходките с куче (или без) и с книга в парка си остават едни от най-хубавите моменти на градското лято. През август в софийските паркове ще може и да се сдобиете с интересно четиво – Столична библиотека ще изнесе щандове на открито и ще предложи заглавия от своите фондове.

Книгите ще бъдат давани под наем срещу читателски карти, които ще бъдат издавани на място, но трябва да се активират в Столична библиотека – там ще трябва да бъдат върнати и заглавията, след като бъдат прочетени.

Летните читални ще бъдат разположени в различни точки на София и ще отварят всяка сряда през месеца от 10 до 15 ч. Ето и локациите:

Борисова градина – 5 август

Южен парк – 12 август

Парк „Заимов“ – 19 август

Парк „Света Троица“ и Западен парк – 26 август

В някои от читалните ще присъстват известни български поети и писатели – все още не е ясно кои. Наблизо ще има и живи музикални изпълнения.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС