VivaPay

„ЧитАлнЯта” в София отвори врати

Изборът на книги става онлайн, заемането - от дистанция

Пространство в павилиона на „ЧитАлнЯта“ е тясно, затова читателите засега ще се обслужват отвън. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - „ЧитАлнЯта” в София отвори врати

Пространство в павилиона на „ЧитАлнЯта“ е тясно, затова читателите засега ще се обслужват отвън. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

„ЧитАлнЯта” в парка пред Народния театър в София отвори врати, съобщиха във Фейсбук страницата си от Сдружение „Градски читални”.

На този етап в павилиона, който е много малък, няма да бъдат пускани посетители. Читателите ще бъдат обслужвани от дистанция. Препоръката на библиотекарите от малкото частно пространство за заемане на книги е преди посещение на място да се провери наличността на книгите в сайта им. Там има и уточнения във всеки момент дали книгата е свободна за заемане. Изборът трябва да бъде направен предварително, за да се улесни процесът.

Книгите, върнати от читатели, ще бъдат поставяни в тридневна карантина, преди да бъдат отдадени отново.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg