Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Читатели, благодарим ви!

Снимка: Площад Славейков - Читатели, благодарим ви!

Снимка: Площад Славейков

Времената стават все по-трудни. Към Ковид-кризата се прибави и икономическа. Ориентирите ни в света намаляват – армии от тролове подменят реалността, фалшивите новини изграждат свят без ценности.

В тази ситуация медиите са най-ощетени, макар да са най-необходими. В България този проблем е още по-сериозен, защото тук политическата и икономическата криза се сляха, а световният военен конфликт несъмнено ще се отрази и у нас.

Но има едно нещо, заради което в „Площад Славейков“ сме изпълнени с вяра и надежда – и това сте вие, нашите читатели. Благодарение на вас оцеляваме в бурите на съвремието.

Преди две години потърсихме вашата помощ. Обещахме ви да не снижаваме стандартите, дори напротив. Удържахме на обещанието си, защото ни заля вълна от добронамереност, подкрепа и реална помощ. И до днес дарителите ни не ни изоставят. Бихме искали да ги споменем поименно, стига да се съгласят. За да им благодарим публично за подкрепата.

Това, което направихте, е доказателство, че медиите не могат да съществуват без своите читатели в преносен и буквален смисъл. Свързани сме дълбоко и това ни кара да осъзнаваме, че носим изключителна отговорност. Най-вече пред вас. Вие ни вярвате, доказвате го, значи трябва да сме двойно по-достойни за доверието ви.

Дори да звучи старомодно, така разбираме журналистиката – като проява на доблест.

Благодарим на всички дарители, читатели и дори недоброжелатели. Вие ни помагате да ставаме по-добри и по-зрели.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg