Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Чудатите деца на Тим Бъртън (видео)

Новият филм на мрачния режисьор има първия си трейлър

Чудатите деца, скрити от Мис Перигрин, за да живеят в безопасност, сега са заплашени – и от едно наглед обикновено момче зависи да бъдат спасени. - Чудатите деца на Тим Бъртън (видео)

Чудатите деца, скрити от Мис Перигрин, за да живеят в безопасност, сега са заплашени – и от едно наглед обикновено момче зависи да бъдат спасени.

Тим Бъртън отново е на режисьорския стол – за „Домът на Мис Перигрин за чудати деца“, който има своя първи трейлър. Бъртън, заедно със сценаристката Джейн Голдман, отвежда на големия екран историята за сиропиталище с деца, притежаващи свръхестествени сили. Филмът е по едноименния хитов роман на Рансъм Ригс.

Почитателите на книгата ще забележат някои разлики с книгата, само с гледането на трейлъра – вместо Ема, Олив е най-добрата приятелка на Джейкъб, а Ема владее въздушните стихии, вместо огъня.

Главната героиня, стопанката на сиропиталището Мис Перигрин, се играе от актриса, с която Бъртън вече е работил – Ева Грийн („Тъмни сенки“). Ейса Бътърфийлд („Изобретението на Хюго“, „Играта на Ендър“) е в ролята на Джейкъб, наглед обикновено момче, което се натъква на Перигрин и чудатите ѝ деца по време на пътуване към Уелс.

Ева Грийн с Ейса Бътърфийлд – като Мис Перигрин и Джейкъб

Ева Грийн с Ейса Бътърфийлд – като Мис Перигрин и Джейкъб

„Тъй като нашите способности не се вписват в света навън, живеем на места като тези, където никой не може да ни открие“, казва Мис Перигрин в трейлъра – в познатия за Бъртън свят, люшкащ се между прецизна образност и мрачни нюанси.

Но утопичния цветен живот в сиропиталището е заплашен от появата на мистериозни чудовища – и от Джейкъб зависи да защити и спаси децата и техния свят.

Последно Тим Бъртън режисира „Големи очи“ през 2014-а. Той е продуцент и на „Алиса в Огледалния свят“, чиято премиера е по-късно тази година. „Домът на Мис Перигрин за чудати деца“ тръгва по кината на 29 септември.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg