Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Чудовищна двойка, чудовищни актьори – Дензъл Уошингтън и Франсис Макдорманд

Първи поглед към изящната черно-бяла продукция „Трагедията на Макбет“ на Джоел Коен, без брат му Итън (видео)

Премиерната дата за широката публика е на 25 декември на големия екран и на 14 януари 2022 г. в платформата на „Епъл тв+“. - Чудовищна двойка, чудовищни актьори – Дензъл Уошингтън и Франсис Макдорманд

Премиерната дата за широката публика е на 25 декември на големия екран и на 14 януари 2022 г. в платформата на „Епъл тв+“.

Нова интригуваща адаптация на Шекспировата трагедия за покварата на властта „Макбет“ се задава по Коледа. „Трагедията на Макбет“ е на Джоел Коен, който за пръв път работи без брат си Итън. Първият поглед към продукцията впечатлява най-вече с изящните черно-чели кадри и избора на главните роли – чудовищната двойка съпрузи са чудовищните актьори Дензъл Уошингтън и Франсис Макдорманд.

Тийзърът е мистериозен – показва няколко сцени и почти никакъв диалог, но дори само това е достатъчно, за да се види рязкото отклонение на стила от маниера на двамата братя, когато работят заедно, отбелязва сайтът „Полигон“. Показан е Макбет, който с усилие си проправя път насред мъгливи бойни полета и тъмни дворци, както и лейди Макбет, застанала до прозорец, вероятно планираща убийство. Краткият клип включва и версията на Джоел Коен за трите вещици, една от най-иконичните сцени в цялата пиеса на Шекспир.

Съдейки по краткия откъс, вероятно „Трагедията на Макбет“ ще е лишен от обичайното чувство за хумор, с което са известни братята Коен. Заедно с това обаче те се славят и с майсторския си усет към трагедията и драматичната ирония, а „Макбет“ – ако режисьорът реши да се придържа строго към текста – е щедър и на двете.

Филмът вече е имал световна премиера на 24 септември като част от програмата на филмовия фестивал в Ню Йорк. Премиерната дата за широката публика е на 25 декември на големия екран и на 14 януари 2022 г. в платформата на „Епъл тв+“.

В първите отзиви – изцяло позитивни – критиците посочват, че във филма си Джоел Коен се опира на други адаптации на пиесата, но режисьорският му почерк е отличителен.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах