Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Чуйте песента на Бионсе от новия „Цар Лъв” (видео)

„Това не е просто албум, а кино в звуков вид“, твърди Бионсе за „The Lion King: The Gift“. - Чуйте песента на Бионсе от новия „Цар Лъв” (видео)

„Това не е просто албум, а кино в звуков вид“, твърди Бионсе за „The Lion King: The Gift“.

Бионсе пусна нова, оригинална и вдъхновяваща песен за предстоящата игрална версия на „Цар Лъв” на „Дисни”. Парчето „Spirit“ e и първият сингъл от предстоящия „The Lion King: The Gift“ – албум, продуциран от звездата, с песни, повлияни от филма.

Според информацията до медиите, това е „перфектната песен, която ще ви помогне да преживеете една тежка седмица, ако например баща ви е бил прегазен от стадо подплашени антилопи гну, чичо ви ви е прогонил от семейния дом и сега най-накрая сте решили да се вслушате в призива за връщане. Или може би просто защото е сряда“.

„Spirit“ вече може да бъде чута във всички стрийминг платформи.

Америка за България

В допълнение към „The Gift“ „Уолт Дисни Рекърдс” ще издаде оригиналния саундтрак за новия екшън римейк анимационния филм на 11 юли. В него ще бъде включена и песента „Can You Feel the Love Tonight“ в изпълнение на Бионсе и Доналд Гловър.

„Това не е просто албум, а кино в звуков вид – каза Бионсе в изявление за новия албум. – Нов начин за разказване на истории. Исках да направя нещо повече, отколкото да събера колекция от песни, вдъхновени от филма. Това е смесица от жанрове и сътрудничество, които не са само звук. И са повлияни от всичко – от R&B и поп, до хип-хоп и афро-бийт.”

„Исках да предложа на всеки своя история и заедно те да свържат сюжета – продължава тя. – Всяка песен е написана така, че да даде възможност на слушателя да влезе в приключението с въображението си, докато слуша нови съвременни интерпретации. За мен беше важно не само музиката да е изпълнена от най-интересните и талантливи артисти, но и да е продуцирана от най-добрите африкански продуценти. Автентичността и духът на тези песни са от голямо значение.”

В неотдавнашно интервю режисьорът на „Цар Лъв“ Джон Фавро каза, че Бионсе „е написала и изпълнила и „Spirit“ в духа на продукцията”. Той добави, че Бионсе е работила по песента с Lebo M. и Ханс Цимер.

В новия „Цар Лъв” Бионсе озвучава младата лъвица Нала. Сред актьорите са още Доналд Гловър (Симба), Джон Оливър (Зазу), Ерик Андре (Азизи, една от хиените), Сет Роугън (Пумба).

Премиерната дата на филма по света и у нас е на 19 юли.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3