Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Чуйте песента на Бионсе от новия „Цар Лъв” (видео)

„Това не е просто албум, а кино в звуков вид“, твърди Бионсе за „The Lion King: The Gift“. - Чуйте песента на Бионсе от новия „Цар Лъв” (видео)

„Това не е просто албум, а кино в звуков вид“, твърди Бионсе за „The Lion King: The Gift“.

Бионсе пусна нова, оригинална и вдъхновяваща песен за предстоящата игрална версия на „Цар Лъв” на „Дисни”. Парчето „Spirit“ e и първият сингъл от предстоящия „The Lion King: The Gift“ – албум, продуциран от звездата, с песни, повлияни от филма.

Според информацията до медиите, това е „перфектната песен, която ще ви помогне да преживеете една тежка седмица, ако например баща ви е бил прегазен от стадо подплашени антилопи гну, чичо ви ви е прогонил от семейния дом и сега най-накрая сте решили да се вслушате в призива за връщане. Или може би просто защото е сряда“.

„Spirit“ вече може да бъде чута във всички стрийминг платформи.

Америка за България

В допълнение към „The Gift“ „Уолт Дисни Рекърдс” ще издаде оригиналния саундтрак за новия екшън римейк анимационния филм на 11 юли. В него ще бъде включена и песента „Can You Feel the Love Tonight“ в изпълнение на Бионсе и Доналд Гловър.

„Това не е просто албум, а кино в звуков вид – каза Бионсе в изявление за новия албум. – Нов начин за разказване на истории. Исках да направя нещо повече, отколкото да събера колекция от песни, вдъхновени от филма. Това е смесица от жанрове и сътрудничество, които не са само звук. И са повлияни от всичко – от R&B и поп, до хип-хоп и афро-бийт.”

„Исках да предложа на всеки своя история и заедно те да свържат сюжета – продължава тя. – Всяка песен е написана така, че да даде възможност на слушателя да влезе в приключението с въображението си, докато слуша нови съвременни интерпретации. За мен беше важно не само музиката да е изпълнена от най-интересните и талантливи артисти, но и да е продуцирана от най-добрите африкански продуценти. Автентичността и духът на тези песни са от голямо значение.”

В неотдавнашно интервю режисьорът на „Цар Лъв“ Джон Фавро каза, че Бионсе „е написала и изпълнила и „Spirit“ в духа на продукцията”. Той добави, че Бионсе е работила по песента с Lebo M. и Ханс Цимер.

Colibri april 2017

В новия „Цар Лъв” Бионсе озвучава младата лъвица Нала. Сред актьорите са още Доналд Гловър (Симба), Джон Оливър (Зазу), Ерик Андре (Азизи, една от хиените), Сет Роугън (Пумба).

Премиерната дата на филма по света и у нас е на 19 юли.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg