Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Чуйте целия концерт от сърцето на Палмира (видео)

Звучат Бах, Прокофиев и Шчедрин, на диригентския пулт - Валери Гергиев, солист на виолончело – Сергей Ролдугин

Класическа музика замени смъртта в античния театър в Палмира. - Чуйте целия концерт от сърцето на Палмира (видео)

Класическа музика замени смъртта в античния театър в Палмира.

Музика на Йохан Себастиан Бах, Сергей Прокофиев и Родион Шчедрин звуча в амфитеатъра на древния град Палмира в четвъртък. На диригентския пулт бе прочутият Валери Гергиев, пред него – симфоничният оркестър на Мариинския театър от Санкт Петербург. Концертът бе излъчен по руската държавна телевизия.

Солист на виолончело за творбата на Шчедрин бе най-близкият приятел на президента Владимир Путин – Сергей Ролдугин, който според „Досиетата Панама“ притежава активи за около 2 милиарда долара. Солото на Концерта за цигулка от Бах в началото беше на Павел Милюков. Финалът бе с Първа симфония на Прокофиев.

Преди концерта чрез видеовръзка бе излъчено послание от руския държавен глава, който посвети събитието в памет на всички жертви на тероризма и го определи като знак на благодарност към всички, които се борят срещу терора дори с цената на собствения си живот.

Видео от концерта сред руините на Палмира:

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах