Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

CNN взе знаме със сексрисунки за символ на Ислямска държава

Журналистката Луси Пауъл снима „нещото“ на гей парада в Лондон

Репортажът на Луси Пауъл за „знамето“ на Ислямска държава на лондонския гей парад. - CNN взе знаме със сексрисунки за символ на Ислямска държава

Репортажът на Луси Пауъл за „знамето“ на Ислямска държава на лондонския гей парад.

Кореспондентката на американската телевизия CNN в Лондон Луси Пауъл направи страховит гаф на гей парада в Лондон през уикенда – сбърка пародийно знаме със символ на джихадистите, пише френският „Либерасион“.

Десетки хиляди души с нетрадиционна сексуалност манифестираха в английската столица на годишния Прайд в събота. На път за вкъщи след работа журналистката се натъква на част от парада и вниманието й е привлечено от знаме на Ислямска държава сред пъстроцветните флаговете в множеството. Подчинявайки се на журналистическия си рефлекс, Пауъл заснема с телефона си „нещото“ и информира на секундата работодателите си в CNN International. Телевизията пуска извънредната новина, осигурява на Луси двойна телефонна връзка, в същото време кани в студиото специалист по анализ на сигурността.

SNN3

Снимката на Луси Пауъл

В действителност върху въпросното знаме, което наистина възпроизвежда на пръв поглед символи, присъщи на Ислямска държава, няма надпис на арабски. На флага са изобразени рисунки на сексиграчки – вибромасажьор, анални и други видове вибратори.

Гей парадът в Лондон

Гей парадът в Лондон

В своя профил в Туитър журналистката, допуснала грешката, е публикувала впоследствие няколко съобщения относно същността на въпросното знаме, като е изтрила първоначалните, в които твърди, че е това е флаг на Ислямска държава. В акаунта й в същата социална мрежа е споделена и друга „многозначителна“ снимка – на „танка на Путин“ – за малко, значи, сме се разминали с друга новина в CNN за ненадейната визита на президента на Русия насред лондонския Прайд, шегуват се в „Либерасион“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90