Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Да бъдеш смачкан от Гандалф

Чувствата на една жена, върху която пада сър Иън Маккелън от сцената в Лондон

По думите на Джоана Дарт, сър Иън Маккелън е ударил главата си в коляното ѝ. Снимка: Личен архив - Да бъдеш смачкан от Гандалф

По думите на Джоана Дарт, сър Иън Маккелън е ударил главата си в коляното ѝ. Снимка: Личен архив

Какво е да отидеш на театър, за да гледаш магьосника Гандалф от първия ред, и той да падне върху теб? Това разказва пред Би Би Си жена, пострадала леко при инцидента със сър Иън Маккелън от театралната сцена в началото на тази седмица. 

30-годишната Джоана Дарт от Ледърхед, Съри, Великобритания е седяла на първия ред в театъра, когато сър Иън Маккелън пада върху нея от сцената по време на театрално представление в Лондон. Инцидентът се е случил в понеделник вечерта в лондонския театър „The Noël Coward“. В образа на Фалстаф 85-годишният актьор се е развихрил в бойна сцена в спектакъла „Player Kings“, паднал и е бил откаран в болница. Маккелън е добре, очаква се бързото му възстановяване, съобщава говорител на театъра, цитиран от британските медии.

Вижте още: ИНЦИДЕНТ С ИЪН МАККЕЛЪН ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

Едва днес, петък, става ясно, че актьорът е паднал върху зрителка и дори я е наранил. Г-жа Дарт се е разстроила допълнително и заради липсата на внимание към нея от персонала на театъра. По думите ù служителите не са реагирали адекватно на нейните болки и на шока, които е претърпяла.

„Да бъдеш смачкан от Гандалф Сивия, това не е нещо, което очакваш, отивайки на театър“, разказва Джоана Дарт пред Би Би Си.

Дарт купила билети на първия ред за себе си, брат си и техен приятел. Казва, че представлението било фантастично, всички му се наслаждавали до момента, в който сър Иън пада върху нея. Зрителката казва, че актьорът се е спънал в реквизита на сцената.

„Спъвайки се, той загуби равновесие и полетя с главата напред към мен в публиката“, разказва тя.

По думите на Джоана Дарт, сър Маккелън е ударил главата си в коляното ù „доста силно“. Актьорът извикал от болка, а тя „изпаднала в шок от всичко това“.

Всички от театъра се втурнали да помагат на Иън Маккелън, а зрителите са били помолени да напуснат сградата. Две жени от публиката помогнали на ударената Джоана да стигне до фоайето, трета жена се оказала лекар и се погрижила за състоянието на пострадалата зрителка. Дарт твърди, че персоналът на театъра не е пратил никой от парамедиците, повикани заради Маккелън, да погледне нейните наранявания.

След инцидента Джоана е била откарана в болница, където е била прегледана. Прекарала е цяла нощ в спешното отделение, установили са, че има наранявания на меките тъкани. Назначена ù е физиотерапия и почивка вкъщи.

Джоана Дарт е била откарана в болница от роднините си. Снимка: Личен архив

Джоана Дарт казва, че тази „среща“ с Иън Маккелън ще остане незабравима за нея, макар и да не е точно срещата, която би искала да има с него.

Иън Маккелън няма да се върне на сцената за следващите три представления на спектакъла, ще го направи, когато се възстанови напълно, съобщава Би Би Си.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg