Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Да играеш Наум Шопов, Крикор Азарян и Ицхак Финци

Млади актьори със спектакъл, конструиран върху интервюта на големи личности от българския театър

„Човекът в артиста е особена порода. Той е способен да види и усети неща, които остават невидими за другите“, казва Илко Ганев. - Да играеш Наум Шопов, Крикор Азарян и Ицхак Финци

„Човекът в артиста е особена порода. Той е способен да види и усети неща, които остават невидими за другите“, казва Илко Ганев.

За актьора всичко е театър, дори когато представя своята личност пред медиите. Сега тези представления ще се върнат в театъра – откъси от „моноспектакли“, започнали пред микрофон, диктофон и камера, и достигнали чрез медиите до хиляди зрители и читатели, ще бъдат представени и на драматична сцена. Театър „Азарян“ подготвя спектакъла „Апарт“ с документални текстове на популярни български актьори.

Млади актьори ще изиграят пред публика изказвания пред медиите на режисьори и актьори като Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Ицхак Финци, Стефан Илиев – Чечо и др. В техните „роли“ публиката ще види Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Димитър Крумов, Надя Керанова, Петя Бончева и Севар Иванов.

Шестима изгряващи актьори ще се въплътят в образите на някои от най-големите в театъра.

„Апарт“ е първи режисьорски опит на Илко Ганев. А историите са подбрани от сборника „Артисти със сребро в косите“ и подредени драматургично от актрисата Людмила Сланева.

„Как бързо тече времето и колко е преходно всичко е основното, което ни интересуваше, докато репетирахме. Артистът винаги изглежда малко „в повече“. В интервютата на известни актьори, както и на някои забравени вече такива, открихме за пореден път, че човекът в артиста е особена порода. Той е способен да види и усети неща, които остават невидими за другите и да живее в тази невидимост все едно точно тя е животът. А може би е. Погледнат отстрани актьорът често изглежда като луд. Но той по-скоро е другаде. И може да те заведе там“, споделя Илко Ганев.

Документалният спектакъл „Апарт” ще бъде представен премиерно в Театър „Азарян“ на 29 ноември в рамките на Международния театрален фестивал-лаборатория „NEDRAma- international“ (25 – 30 ноември 2018).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg