СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Да изровим България изпод боклука, Ден Първи

Акцията на Би Ти Ви за почистването вече не в една, а в пет недели

Желаещите да се включат в акцията граждани могат да видят къде са пунктовете за чували и ръкавици на интерактивна карта. - Да изровим България изпод боклука, Ден Първи

Желаещите да се включат в акцията граждани могат да видят къде са пунктовете за чували и ръкавици на интерактивна карта.

Днес отново ще опитаме да открием България изпод боклука, да я изваяме отново и отстраним излишното. Кампанията на Би Ти Ви „Да изчистим България заедно“ започна тази неделя и ще продължи още четири поредни уикенда, разпределени тематично. Ден Първи – 10 май (Европейският ден за почистване), можем да посветим на изравянето на домовете ни от купчините боклук и пластмаса, на спасението на улиците около къщите, кооперациите и кварталните градинки от настъплението на мръсотията.

Инициативата е подкрепена от „Екопак“, които са осигурили 35 хиляди чувала за смет и 18 хиляди чифта ръкавици в 71 общини. Желаещите да се включат в акцията граждани могат да видят къде са пунктовете на интерактивната карта тук. Събраният боклук трябва да се оставя около контейнерите, извозването му ще бъде в края на деня.

Почистването ще продължи на 17 май със зоните за отдих и спорт, на 31 май – на детските площадки, на 7 юни – на защитените територии на България и на 27 юни – крайбрежието на Дунав и реките в страната.

Разбира се, остава и най-важното – всеки сам да се стреми да пази чистота и да изхвърля боклука си на специализираните за това места…

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90