Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Да останат ли паветата на „Дондуков“, пита общината

Догодина предстои реконструкция на булеварда, гражданите ще решат каква да е настилката

Трите варианта, пред които може да избират гражданите на София. - Да останат ли паветата на „Дондуков“, пита общината

Трите варианта, пред които може да избират гражданите на София.

Ненужни ли са паветата на „Княз Александър Дондуков“? През 2017 г. Столичната община предвижда цялостен ремонт на булеварда. За разлика от други решения на властта, държавна и местна, обаче този път хората няма да бъдат изненадани от свършен факт. Сега от общината подлагат темата на гласуване – как точно да се направи реконструкцията на участъка от ул. „Кракра“ до Младежкия театър.

Проектът не променя характера на булеварда, запазва се габаритът на пътното платно от 18 м с два тротоара по 5 м, посочват от общината. Предвижда се изграждането на перони в района на трамвайните спирки. Проектирани са по два перона на всяко от кръстовищата бул. „Княз Ал. Дондуков” – ул. „Георги Раковски” и бул. „Княз Ал. Дондуков” – бул. „Васил Левски”.

Оставащата лента за движение на моторни превозни средства е 3,50 метра, като пероните са обособени до пешеходните пътеки на кръстовищата, за да могат пешеходците да  използват за пресичане фазата на светофарите.

Големият въпрос е какво да се случи с паветата. По казуса от общината предлагат три варианта. В първия от тях след ремонта павираната настилка ще остане и на пътните платна, и при травайното трасе. При третия тя ще бъде изцяло заменена от асфалтов път. Компромисният втори вариант предлага пътните платна да бъдат с асфалт, докато при трамвайните релси и зоните за паркиране да останат паветата.

Своя глас в анкетата на Столична община можете да дадете тук.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах