Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Да превърнем мечтите в реалност!

БСП - партията, която сбъдва мечти без да пита. Снимка: Емил Георгиев - Да превърнем мечтите в реалност!

БСП - партията, която сбъдва мечти без да пита. Снимка: Емил Георгиев

„Колко мъдро и справедливо би било да се върне казармата само за тия националисти, които обичат да маршируват с униформи“, написа уважаемият Драго Симеонов във Фейсбук. Чудесна идея, но защо да спираме дотук? Отварят се необятни възможности най-после всички да заживеем в едно по-добро и справедливо общество. 

Като начало (след като изпратим в казармата всички, които искат казарма) може да направим щастливи всички, които не харесват Европа. Специално за тях можем да възстановим визовия режим. Ако много им се налага да пътуват, пак ще могат да минат границата, но ще става бавно, скъпо и трудно. Или пък няма да могат.

Много поводи за радост ще имат и последователите на червената идея. Имотите, банковите сметки, движимата собственост и джобните пари на всички, гласували повече от веднъж за БСП и/или техни коалиционни партньори, ще бъдат конфискувани и разпределени поравно между всички. Това ще им хареса!

После можем да спрем медицинските услуги за антиваксърите и да помогнем на тези, които се колебаят между медицината и алтернативната медицина – нека се лекуват при врачки, баячки, други психопати и хомеопати.

Доказаните русофили – тези с руско знаменце на профилната снимка или с повече от три статуса във възхвала на Путин – ще бъдат изпратени с в Русия (или с оръжия в Луганск или Донецк). Ако до руското има и българско знаменце – да бъдат задължени да прекарват поне 6 месеца в Русия.

Особено много може – и трябва! – да се направи за антиглобалистите. Всеки, който с дела, думи, лайкове и хейт работи против глобализацията, ще бъде задължен да ползва само български стоки и продукти – край на компютрите, западните автомобили, уискито, пурите, бананите и кафето. Да ядат баници с праз, да пият айрян и боза, а боб и картофи – веднъж месечно – те идват от Америка.

Край с Шекспир и Селинджър, Маркес и може би даже Паулу Коелю – те са чужди за нашата култура, която е много по-древна от техните. Да си четат „История славянобългарска“, „Под игото“ и „Аз съм българче“, „Време разделно“ на Антон Дончев и пет разказа по избор на Дончо Цончев. А американски филми да гледат само ако в тях има българско участие – с Нина Добрев и Станислав Яневски – и то след като донесат бележка, че са изгледали 3 нови български заглавия през месеца.

А знаете ли как да осигурим щастлив живот на тези, които смятат, че в работата за Държавна сигурност няма нещо лошо? За тях можем да построим летен/зимен лагер на остров Белене – хотелите ще бъдат бараки, а камериерките – бивши служители на МВР, уволнени за използване на насилие. Разбира се, ще има и свинарник.

Можем да продължим до безкрай с предложения в този дух… Но няма да е лесно да реализираме всички тези чудни идеи поотделно. Всичко може да се уреди наведнъж: на 26 март гласуваме масово за БСП и техните другари, а след победата „Шоуто на Слави“ организира референдум за връщане на Член Първи. Нататък народът си знае работата. Така всичко ще си дойде на мястото.

А на тези, на които това не им харесва, никой не ги задължава да стоят тук. Но нека се изнесат по-бързо, защото всеки момент може да стане късно. То вече се случва.

ПП: Нямаме какво да предложим единствено на онези, които тайно или явно предпочитат чалгата. Те и без това си живеят в страната на чалгата. Жалко за останалите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах