Да създадем карта на столичните графити

Графит на столична улица - къде се намира? Снимка: Емил Л. Георгиев - Да създадем карта на столичните графити

Графит на столична улица - къде се намира? Снимка: Емил Л. Георгиев

Скъпи читатели, заповядайте в Нарисувания град!

София е платно за десетки анонимни художници – едни използват стените като медия, за да поставят въпрос, да подкрепят и да протестират, други представят своята лична естетика, трети оставят подпис със сложна калиграфия…

Това не е от днес. Още по времето на социализма анонимни бунтари изписваха по стените афоризми и каламбури срещу системата. По-късно свободата позволи на фантазията да се развихри.

Някои от графитите днес са шедьоври, други са драсканици. Едни са заличавани, други стоят и се превръщат в нови улични маркери, най-добрите от които смятаме да съберем във виртуална галерия.

Фантастико

Предлагаме ви да преоткрием София чрез графитите по нейните улици. Заснехме много от най-интересните изображения на открито и ги качихме в подстраницата „Нарисуваният град“. Някои обозначихме къде се намират – може да ги разгледате на картата на София; търсенето на адресите на повечето графити обаче оставихме на вас. Как става това? Разгледайте „Нарисуваният град“, ще ви бъде приятно да се съставим заедно карта на столичните графити.

Може да започнете от тук – открийте къде се намира този графит и попълнете адреса:

Снимка: Емил Л. Георгиев

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах