Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

„Да се демонтира“

Районният столичен кмет Трайчо Трайков с позиция за паметника на армията окупаторка

Има решение на Столична община от 90-те години за демонтаж на Паметника на съветската армия, но то така и не е приведено в изпълнение. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - „Да се демонтира“

Има решение на Столична община от 90-те години за демонтаж на Паметника на съветската армия, но то така и не е приведено в изпълнение. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Това е рядко, дори несрещано явление – служител на висок обществен пост да призове директно за демонтаж на Паметника на съветската армия. Ето какво написа Трайчо Трайков, кметът на столичния район „Средец“ във Фейсбук:

„Във връзка с предишния ми пост – не смятам, че е оправдано да се удължава животът на толкова противоречив обект, още повече с обществени средства. Най-удачно е да бъде демонтиран и съхраняван на безопасно място извън Княжеската градина, където не представлява опасност за хората”.

Коментарът на Трайков е провокиран от решението на областната управа на София да ремонтира Паметника на съветската армия и поисканите за целта 350 хил. лв. от държавния бюджет. Причината за ремонта е „недобро конструктивно състояние“ на монумента.

Вижте още: НЯМА ДА ГО ДЕМОНТИРАТ, А ЩЕ ГО РЕМОНТИРАТ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах