Да се ваксинираш или не?

„Шекспирин по време на пандемия“ - хумористична версия на „Хамлет“ от Теди Москов в Театър „Зад канала“

Някои от актьорите в „Шекспирин“ - Леонид Йовчев, Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Христина Караиванова, Иван Петрушинов. Снимки: Малък градски театър „Зад канала“ - Да се ваксинираш или не?

Някои от актьорите в „Шекспирин“ - Леонид Йовчев, Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Христина Караиванова, Иван Петрушинов. Снимки: Малък градски театър „Зад канала“

Смела версия на Шекспировия „Хамлет“ подготвя Теди Москов в Малък градски театър „Зад канала“. На 25 февруари режисьорът ще представи свой хумористичен прочит на трагичната история за датския принц. По думите на режисьора, сюжетът ще бъде подложен на деструкция, в него ще има препратки към съвремието и по-специално към търсенето на лечение на болестта, от която днес е пламнал светът.

Цярът, който предлага Москов, се нарича „Шекспирин“ – нещо като аспирин, който облекчава не тялото, а ума. Какъв по-подходящ „медикамент“ за зрителя от Шекспир след дългия домашен арест на пандемията?

Героите на Москов са познатите от пиесата на английския бард, но режисьорът не разкрива кой кой е в новия спектакъл. Не казва дали например Леонид Йовчев, който доскоро игра Хамлет в едноименния спектакъл в Народния театър, не се завръща в тази роля в Театър „Зад канала“. Ще се колебае ли да се ваксинира ли, или не?

Ето и останалите в Шекспириновата дружина: Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Георги Кацарски, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, Светлана Янчева, Христина Караиванова, Таня Пашанкова, Атанас Чопов и
Каталин Старейшинска.

Сценографията и костюмите са на Свила Величкова и Ванина Цандева, музиката – на Антони Дончев.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах