POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Да се ваксинираш или не?

„Шекспирин по време на пандемия“ - хумористична версия на „Хамлет“ от Теди Москов в Театър „Зад канала“

Някои от актьорите в „Шекспирин“ - Леонид Йовчев, Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Христина Караиванова, Иван Петрушинов. Снимки: Малък градски театър „Зад канала“ - Да се ваксинираш или не?

Някои от актьорите в „Шекспирин“ - Леонид Йовчев, Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Христина Караиванова, Иван Петрушинов. Снимки: Малък градски театър „Зад канала“

Смела версия на Шекспировия „Хамлет“ подготвя Теди Москов в Малък градски театър „Зад канала“. На 25 февруари режисьорът ще представи свой хумористичен прочит на трагичната история за датския принц. По думите на режисьора, сюжетът ще бъде подложен на деструкция, в него ще има препратки към съвремието и по-специално към търсенето на лечение на болестта, от която днес е пламнал светът.

Цярът, който предлага Москов, се нарича „Шекспирин“ – нещо като аспирин, който облекчава не тялото, а ума. Какъв по-подходящ „медикамент“ за зрителя от Шекспир след дългия домашен арест на пандемията?

Героите на Москов са познатите от пиесата на английския бард, но режисьорът не разкрива кой кой е в новия спектакъл. Не казва дали например Леонид Йовчев, който доскоро игра Хамлет в едноименния спектакъл в Народния театър, не се завръща в тази роля в Театър „Зад канала“. Ще се колебае ли да се ваксинира ли, или не?

Ето и останалите в Шекспириновата дружина: Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Георги Кацарски, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, Светлана Янчева, Христина Караиванова, Таня Пашанкова, Атанас Чопов и
Каталин Старейшинска.

Сценографията и костюмите са на Свила Величкова и Ванина Цандева, музиката – на Антони Дончев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС