Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Да свириш в кратера на Трихнукагигур

Чино Морено от „Дефтоунс“ с първи по рода си концерт във вулкан

Така изглежда вулканът Трихнукагигур отвътре. - Да свириш в кратера на Трихнукагигур

Така изглежда вулканът Трихнукагигур отвътре.

Чино Морено от „Дефтоунс“ ще бъде първият музикант, който ще пее пред публика във вътрешността на истински действащ вулкан в Ислания. Странният концерт ще се проведе на фестивала „Съмър Солстис“ в Рейкявик.

Морено и 20 негови фенове ще бъдат спуснати 120 метра навътре във вулкана Трихнукагигур (както се посочва на официалния му сайт – названието е почти непроизносимо от хора, които не са местни, така че няма и да опитваме).

Въпреки че изглежда като опасно място за музика, все пак е добре да се знае, че Thrihnukagigur не е изригвал от 4000 години, макар и да се води действащ.

Чино Морено, заедно с още двайсет фена, ще бъде спуснат в кратера на вулкан за концерт. Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чино Морено, заедно с още двайсет фена, ще бъде спуснат в кратера на вулкан за концерт. Снимка: БГНЕС/ЕПА

„Съмър Солстис“ ще се проведе между 16 и 19 юни и освен вулканичния концерт, на нормални сцени ще свирят още „Рейдиохед“, „Ъф Манстърс енд Мен“, „Флатбъш Зомбис“, Екшън Бронсън и други. „Дефтоунс“ на Морено ще имат и отделно участие – вече с всички членове на бандата и на по-обичайна сцена.

Трихнукагигур e популярна туристическа дестинация в Исландия. С кратер малко по-дълбок от 200 метра, в него се организират спускания на любители на силни усещания – целият път до дъното на вулкана отнема около 6 минути.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах