Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Да те изяде змия. И „Дискавъри“ да го излъчи?!

Сссссс. Никога няма да повярвате какво ми се случи току-що. Никога!

Пол Розоли се напръсква със свинска кръв, за да е по-апетитен за змията. - Да те изяде змия. И „Дискавъри“ да го излъчи?!

Пол Розоли се напръсква със свинска кръв, за да е по-апетитен за змията.

Телевизия „Дискавъри“ ще излъчи филм за мъж, изяден от анаконда, който след това излиза жив от стомаха й, без да навреди на змията или на себе си. Тази история ще бъде показана на 7 декември.

Пол Розоли, който е погълнат от огромното влечуго, е естествоизпитател и създател на филми за дивата природа. Той притежава компанията Tamandua Expeditions, която чрез туризъм финансира опазването на тропическите гори.

Опасният номер с анакондата вече е заснет и монтиран. Един жокер: Розоли оцелява, за да разкаже преживяването си. Той дори пуска туитове. Розоли е извършил подвига с помощта на „ръчно изработен змиеустойчив костюм“, както го описва „Дискавъри“, намазан със свинска кръв, за да е по-апетитен.

Ако надушвате някакъв евтин номер за повишаване на рейтинга, значи обонятелната ви система работи добре. „Дискавъри“ – каналът на „Голи и уплашени“ и псевдо-научната поредица „Седмицата на акулите“, определено търси реванш след ниския рейтинг на Ник Валенда, който се разходи по въже между два чикагски небостъргача. Миналия юни акробатът изпълни трика си над Гранд каньон, като привлече около 10,7 млн. зрители. Тази година обаче го гледаха едва 5,8 млн. души как с превръзка на очите се разхожда над Ветровития град.

Сега, след като сме се въоръжили с голяма доза скептицизъм, преминаваме към въпросите. Защото, скъпо „Дискавъри“, имаме толкова много въпроси:

* Първо, така ли ще изглежда?

* Това е невъзможно, нали? Прилича на „маркетингова измама“, осмелява се да отбележи Daily Dot. Това е „глупост“, казва херпетолог пред „Бизнес инсайдър“.

* Това няма как да е приятно за змията, нали? Ти си змия, която си върши своите влечугски работи, когато се натъкваш на странно човешко същество, което мирише на свинска кръв, вероятно получило вдъхновение от „Кери“ (бел. ред. – филм на ужасите по Стивън Кинг). По някаква причина въпросният свинечовек е или 1) лишен от инстинкт за самосъхранение, или 2) глупав, защото просто си седи там. Изсъскваш и си мислиш: „Ммм, дошъл е Денят на благодарността!“, само дето не си помисляш точно това, защото живееш вдън гори Амазонски, където няма Ден на благодарността.

* Защо е толкова важно Розоли да бъде погълнат с главата напред, както той обяснява в трейлъра? И какво щеше да стане, ако беше погълнат наобратно?

* Дали змията, която очевидно оцелява, си тръгва с утешителна награда, след като за Деня на благодарността едва не получава хранително отравяне?

* Били ли са използвани змийски разхлабителни? Има ли змийски разхлабителни? Ами змийски пургативи има ли? (Всъщност ние можем да отговорим на това: костюмът на Розоли има много дълга връв, с която се предполага, че трябва да бъде изваден от търбуха на змията.)

* Как е дишал Розоли?

* Има ли някъде в дълбините на джунглата змийски еквивалент на форума на „Пентхаус“, където това бедно създание да се оплаче: „Сссссс. Никога няма да повярвате какво ми се случи току-що. Никога!“? Дали останалите змии няма да пратят змията на Розоли в някоя змийска лудница, тъй като историята й е толкова невероятна?

* Ако случката се развиваше в Юга, дали Розоли нямаше да е въоръжен с пушка и да си пробие път навън със стрелба като Томи Лий Джоунс в „Мъже в черно“?

* Какво би накарало някой да каже: „Знаете ли, животът ми никак не е интересен, затова ще накарам някоя змия да ме изяде, след което ще го излъча по телевизията“?

Източник: „Уошингтън поуст“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90