Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Да живеят „Междузвездни войни“! Люк Бесон снима „Валериан“

Наблюдава се небивала активност в извънземните имперски процеси с участието на пазители на галактики и същества от инопланетянски произход

Люк Бесон и неговият командир Арън Филит Клайв Оуен. - Да живеят „Междузвездни войни“! Люк Бесон снима „Валериан“

Люк Бесон и неговият командир Арън Филит Клайв Оуен.

Режисьорът Люк Бесон обяви участието на британския актьор Клайв Оуен в бъдещия си научно-фантастичен филм „Валериан“, адаптация по известния комикс на Жан-Пиер Кристен и Жан-Клод Мезиер. Очевидно живеем във време, вдъхновено от „Междузвездни войни“ – до момента са обявени три продължения на галактическата сага, а междувременно се наблюдава небивала активност в извънземните имперски процеси с участието на пазители на галактики и същества от инопланетянски произход.

Проектът „Валериан и градът на хилядите планети” на Люк Бесон придобива все по-конкретни измерения. Филмът ще разкаже историята на Валериан и Лорлейн, агенти от Галактическата пространствено-времева служба, които се опитват да защитят интересите на галактическата империя, в която живеят.

Участието на Оуен бе съобщено от режисьора в профила му в Туитър – актьорът бе представен с рисунка.

Рисунката, с която Люк Бесон обяви участието на Клайв Оуен във „Валериан“.

Рисунката, с която Люк Бесон обяви участието на Клайв Оуен във „Валериан“.

Клайв Оуен се присъединява към актьорския тим на Кара Делевин и Дейн Дехаан. Според сайта Deadlin Оуен ще влезе в образа на командир Арън Филит.

Снимките започват в началото на декември. Филмът ще излезе по екраните през 2017 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС