Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Дама Пика“ – връх в изкуството на фантастичното, с илюстрации от Ясен Гюзелев

Излиза ново луксозно издание на повестта на Пушкин (изд. „Колибри“)

Новото издание на „Дама Пика“ с познатия превод на Атанас Далчев. Илюстрация: Ясен Гюзелев - „Дама Пика“ – връх в изкуството на фантастичното, с илюстрации от Ясен Гюзелев

Новото издание на „Дама Пика“ с познатия превод на Атанас Далчев. Илюстрация: Ясен Гюзелев

„Фантастичното трябва до такава степен да е в съприкосновение с реалното, че почти да му повярвате. „Дама пика“ е връх в изкуството на фантастичното“, казва Достоевски. Творбата на Пушкин излиза у нас в ново красиво издание с илюстрации на художника Ясен Гюзелев.

В 52 страници Пушкин потапя читателя в историята за живота като хазартна игра и за играта като възможност за трансформация на живота. Дългите нощи са изпълнени с плясъка на картите и тайните ходове на заклетите картоиграчи. Фаталната „черна дама“ е представена като символ на възмездието и неподкупната съдба, докато Пушкин разпва човеците си между силите на мрака и светлината.

Илюстрация: Ясен Гюзелев

Произведението излиза с превода на Атанас Далчев.

Новото издание ще бъде представено на 30 май в „Клуб 1“ на НДК. Ясен Гюзелев лично ще представи илюстрациите към изданието.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90