Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Дами канят“ по БНТ в памет на Стефан Данаилов

Би Ти Ви излъчва специален епизод на „Непознатите“, посветен на актьора

Стефан Данаилов и Надя Тодорова в „Дами канят“ - „Дами канят“ по БНТ в памет на Стефан Данаилов

Стефан Данаилов и Надя Тодорова в „Дами канят“

Българската национална телевизия ще почете паметта на Стефан Данаилов, като включи в програмата си извънредно излъчване на „Дами канят“. Актьорът почина днес, 27 ноември, дни преди да навърши 77 години. Филмът с легендарната реплика „Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?“ ще тръгне по БНТ1 от 21 ч. 

Комедията на Иван Андонов е един от най-популярните филми с Данаилов – отраканият в ухажването автомобилен инструктор Яким Донев остава една от най-разпознаваемите роли на актьора. На екрана той си партнира с други култови имена от киното и театъра – Невена Коканова, Цветана Манева, Мариана Димитрова, Надя Тодорова, Мария Статулова…

От 19 ч. БНТ1 ще излъчи и „Морето“, една от първите роли на Данаилов в киното. Драмата на Петър Донев разказва за лятна любовна авантюра.

Би Ти Ви ще почете актьора, излъчвайки на 30 ноември от 15 ч. документалния филм на журналиста Георги Тошев „Стефан Данаилов. Различният“ от поредицата „Непознатите“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg