Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

„Дами канят“ по БНТ в памет на Стефан Данаилов

Би Ти Ви излъчва специален епизод на „Непознатите“, посветен на актьора

Стефан Данаилов и Надя Тодорова в „Дами канят“ - „Дами канят“ по БНТ в памет на Стефан Данаилов

Стефан Данаилов и Надя Тодорова в „Дами канят“

Българската национална телевизия ще почете паметта на Стефан Данаилов, като включи в програмата си извънредно излъчване на „Дами канят“. Актьорът почина днес, 27 ноември, дни преди да навърши 77 години. Филмът с легендарната реплика „Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?“ ще тръгне по БНТ1 от 21 ч. 

Комедията на Иван Андонов е един от най-популярните филми с Данаилов – отраканият в ухажването автомобилен инструктор Яким Донев остава една от най-разпознаваемите роли на актьора. На екрана той си партнира с други култови имена от киното и театъра – Невена Коканова, Цветана Манева, Мариана Димитрова, Надя Тодорова, Мария Статулова…

От 19 ч. БНТ1 ще излъчи и „Морето“, една от първите роли на Данаилов в киното. Драмата на Петър Донев разказва за лятна любовна авантюра.

Би Ти Ви ще почете актьора, излъчвайки на 30 ноември от 15 ч. документалния филм на журналиста Георги Тошев „Стефан Данаилов. Различният“ от поредицата „Непознатите“.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах