Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Даниел Радклиф и Франкенщайн (видео)

Актьорът се превъплъщава в асистента на учена – Игор

Даниел Радклиф и Джеймс Макавой в ролите на Игор и Виктор Франкенщайн. - Даниел Радклиф и Франкенщайн (видео)

Даниел Радклиф и Джеймс Макавой в ролите на Игор и Виктор Франкенщайн.

След миналогодишния „Аз, Франкенщайн“, който не успя да спечели сърцата на зрителите, а критици го нарекоха дори „плачевен“, изглежда сме готови за нова екранизация по прочутия роман на Мери Шели. „Виктор Франкенщайн“ е с участието на Даниел Радклиф в ролята на Игор, асистента на главния герой – учен, изследващ безсмъртието. Но когато Виктор (Джеймс Макавой) стига твърде далеч, идва ред на Игор да го издърпа от лапите на лудостта.

Първият трейлър обещава филмът да е наситен със зрелищни визуални ефекти, лоши прически и много крясъци. Режисьор на заглавието е Пол Макгуигън, известен с „Късметът на Слевин“ (2006) и телевизионния сериал „Шерлок“, а сценарист е Макс Ландис, който проби с „Хроники“ (2012).

„Разказва се за техния път и за това как взаимно се стимулират към по-големи и още по-ужасяващи неща“, казва за филма пред „Ентъртейнмънт Уикли“ Даниел Радклиф.

Това е един от многобройните му нови проекти – предстои да го видим в продължението на „Зрителна измама“, драмата „Швейцарският войник“, криминалния трилър „Токио Вайс“, в „Бруклинския мост“, в расисткия трилър „Империум“ и политическата комедия „Млади американци“.

„Виктор Франкенщайн“ тръгва по кината на 25 ноември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg