Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Дарин отпадна, защо да гледаме финала?

Битката е между спорта и масовата култура, между зрялото и младото поколение

Дарин Ангелов беше най-атрактивният агент на културата от екрана.  - Дарин отпадна, защо да гледаме финала?

Дарин Ангелов беше най-атрактивният агент на културата от екрана.

Най-високият скок в танцовото изкуство в шоуто „Денсинг старс“ приключи два дни преди финала. Дарин Ангелов зае третото място и остави битката за купата между Албена Денкова и Михаила Филева.

Защо тогава да гледаме финала? Вече няма интрига.

В четвъртък вечерта зрителят ще избира между световния шампион и нашумялата певица. Битката ще бъде между две поколения – зрялото срещу младото. Спортът срещу масовата култура. Албена и Михаела ще си премерят феновете и популярността. Това е перфектен финал, като по учебник. Един актьор от театъра тук няма място. Така, както няма място и за култура в медиите, освен ако някой от великите не се е споминал.

Участието на Дарин Ангелов в „Денсинг старс“ достави удоволствие на всеки зрител, който обича да си обяснява света чрез изкуството. В продължение на три месеца той направи и много повече – показа как едно незначително на вид зрънце може да се преобрази в прелестно създание. Дори един от зрителите на това шоу да положи усилията на Дарин, от труда му ще има огромна полза.

Участието му ще има полза…, даже принос и за културата – Дарин Ангелов беше най-атрактивният й агент на екрана. И съвсем скоро, ако вече не се е случило, той ще пресъздаде истерия пред касите на театрите, каквато сме виждали след появата на други негови колеги в телевизионни формати. Това е най-ценното от участието му. От телевизионния екран той представи културата не в поза партер, вайкаща се за пари, а в най-бляскавия й вид.

„Денсинг старс“ е риалити шоу, за което никой не може да каже, че е чалга. То не залага евтини капани на зрителите, убеждавайки ги, че всеки може да бъде на мястото на победителя, че всеки притежател на абсолютната липса на качества може да победи и да прибере парите. „Денсинг старс“ влияе на зрителя градивно, посланието му е съзиданието, а не деградацията на една личност, цинизмът и присмехът.

В това шоу участват популярни лица, но то също е за аматьори, в танците. Всеки един от тях стартира от различно стъпало – някои живеят без много да мърдат, други имат добра двигателна култура, а трети са си шампиони и извън състезанието. В четвъртък една двукратна световна шампионка по фигурно пързаляне ще се бори за първото място срещу певица. И едната, и другата от деца са се занимавали активно с контрол и усъвършенстване на телесните движения. Албена Денкова никога не се е занимавала любителски със спорт – като малка е стартирала с художествена гимнастика и още преди да навърши 10 започва да тренира балет върху лед. В биографията на Михаела Филева пък четем, че от малка се занимава с пеене и ТАНЦИ и е получавала много награди на национални музикални и ТАНЦОВИ конкурси. От интервютата й разбираме, че 10 години се е занимавала със СПОРТНИ ТАНЦИ.

Присъствието им в „Денсинг старс“ може би не е съвсем честно спрямо останалите. Но, както знаем, справедливост в шоубизнеса няма, а и финалът със сигурност ще бъде красив. Едната от двете ще грабне победата. Но Дарин е истинският пример за подражание.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg