VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дарина Сарелска напуска Нова, Силва Зурлева поема новините

Четири месеца след скандала с Васил Иванов Дарина Сарелска освобождава поста си в Нова телевизия. Снимка: Нова тв - Дарина Сарелска напуска Нова, Силва Зурлева поема новините

Четири месеца след скандала с Васил Иванов Дарина Сарелска освобождава поста си в Нова телевизия. Снимка: Нова тв

Дарина Сарелска вече не е директор на „Новини и актуални предавания“ в Нова, съобщиха от медията. Сарелска напуска телевизията, научи „Площад Славейков“. Поста й поема Силва Зурлева, член на Борда на директорите.

Името на Сарелска нашумя около напускането на журналиста Васил Иванов през месец април тази година – в „Шоуто на Слави“ той обвини шефката си в близки връзки с депутат от ГЕРБ, заради които стопирала негови намерения за репортажи. За да защити тезата си, Васил Иванов излъчи пред журналисти записани телефонни разговори със свои колеги, включително със Силва Зурлева. Тогава ръководството на Нова телевизия зае страната на Сарелска.

Четири месеца по-късно Дарина Сарелска освобождава поста си в Нова телевизия, а Силва Зурлева поема ежедневното оперативно управление на новините и актуалните предавания в медията. Зурлева не е понижена, а ще съвместява двете длъжности.

„Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на Нова до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира – казва Силва Зурлева в прессъобщение, разпространено до медиите. – Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме.“

В съобщение самата Сарелска също коментира промяната:

„Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на Нова заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на Нова и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС