Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дарина Сарелска: Васил Иванов изрече три лъжи

Никога в живота си не съм се чувала с кмета на Неделино, казва шефката на новините на Нова тв

„Професионалните ни различия с Васил [Иванов] за методите на работа са ясни - аз наричам разследванията „процес на събиране на факти, обработване на данни, събиране на гледни точки“, а той често обичаше да ги нарича „ушиване“, казва Дарина Сарелска. - Дарина Сарелска: Васил Иванов изрече три лъжи

„Професионалните ни различия с Васил [Иванов] за методите на работа са ясни - аз наричам разследванията „процес на събиране на факти, обработване на данни, събиране на гледни точки“, а той често обичаше да ги нарича „ушиване“, казва Дарина Сарелска.

Три лъжи изрече Васил Иванов на пресконференцията със Слави Трифонов, заяви в интервю по BiT телевизия Дарина Сарелска, шеф на новините в Нова тв. Ден по-рано журналистът обяви, че напуска Нова заради „системна цензура“ и обеща да разкрие подробности същата вечер в Шоуто на Слави. Предаването обаче бе свалено от ръководството на Би Ти Ви и Васил Иванов оповести позицията си на пресконференция днес. Журналистът обвини Сарелска, че е „къртица“ и е разкривала подробности пред обектите, разследвани от него.

Вижте още: ВАСИЛ ИВАНОВ С РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ НОВА

„Никога в живота си не съм се чувала с кмета на Неделино, Васил излъга и че вече не работи в Нова телевизия – истината е, че той е в предизвестие; излъга и че съм женена – което не променя факта, че имам роднински, близки отношения с човека, когото той посочи и които никога не са били експлоатирани професионално като възможност за злоупотреба нито от мен, нито от него“, коментира Дарина Сарелска.

Шефката на новините на Нова твърди, че никога не е спирала репортажи на Васил Иванов:

„Дали има отказани предложения за теми, дадени от него – да, такива има. В редакцията, в която работя от 3 години, решенията не се взимат еднолично, а на планьорки. Предаването „Разследване“ има планьорка всеки петък, на която присъстват шестима човека – тримата журналисти, продуцентът на предаването, техният сътрудник и аз. Не участвам всеки път в тази планьорка… когато има спор между продуцент и автор на разследване за това трябва ли да се направи едно разследване и как трябва да се направи – защото споровете ни с Васил са били не дали, а как… Професионалните ни различия с Васил за методите на работа са ясни – аз наричам разследванията „процес на събиране на факти, обработване на данни, събиране на гледни точки“, а той често обичаше да ги нарича „ушиване“. Той идваше, за да ми каже, че има готов човек, „ушит“. Така че с Васил сме имали професионални различия.“

Дарина Сарелска определи записването от Васил Иванов на разговорите си с колеги като „нарушение както на всякаква човешка етика, а и на закона“ – според нея това е доказателство за методите на работа на „човека Васил Иванов, когото всички днес видяхме“.

Цялото интервю на Дарина Сарелска по BiT телевизия 

Пред „Офнюз“ Сарелска каза, че ще съди Васил Иванов за клевета.

Вижте още: НОВА ТВ: ВАСИЛ ИВАНОВ ИЗПОЛЗВА ОБЩЕСТВЕНОТО ДОВЕРИЕ, ЗА ДА УРОНИ ПРЕСТИЖА НИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90