Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Дарт Вейдър на колело…, но не съвсем (видео)

Ситският лорд лети на тротинетка край НДК

Дарт Вейдър в подножието на емблематичните пилони до НДК. - Дарт Вейдър на колело…, но не съвсем (видео)

Дарт Вейдър в подножието на емблематичните пилони до НДК.

На необичайна гледка станаха свидетели минувачите край Националния дворец на културата в София в дните покрай премиерата на новия епизод на космическата сага „Междузвездни войни“. Пред тях в целия си зловещ блясък се изправи не кой да е, а самият ситски Дарт Вейдър.

Вместо на своя страховит кораб обаче той бе на по-нетрадиционно, но доста любопитно превозно средство – полуколело, декорирано с червения цвят на светлинния му меч. На фона на музиката от операта „Валкюра“ на Вагнер Вейдър обиколи площада пред двореца, на тротинетката, а накрая, от подножието на Пилоните, устреми поглед към (може би) някоя далечна галактика.

„Тъмната половина на колелото“ е озаглавено видеото, публикувано в сайта за видеосподеляне Vimeo. То всъщност е промоклип на странния превоз – halfbike. Той е подобие на велосипед, но с две и по-малки задни колела. Освен това се управлява не чрез волана, който в случая служи само за стойка, а чрез накланяне на задната част чрез краката.

Финалът на клипчето също е многозначителен – „Пролетта се задава“. Навярно тогава все по-често ще сме свидетели на полуколелото, не само с Дарт Вейдър на него, а и с по-обикновени поданици на Империята.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg