POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дарт Вейдър се завръща (видео)

Задава се сблъсъкът между учителя джедай и отдалия се на Тъмната сила негов ученик - в новия трейлър на сериала „Оби-Уан Кеноби“

Постерът на новия сериал „Оби-Уан“ - Дарт Вейдър се завръща (видео)

Постерът на новия сериал „Оби-Уан“

Нов трейлър на сериала „Оби-Уан Кеноби“ с неочакван и вълнуващ финал отбеляза Международния Ден на „Междузвездни войни“, традиционно почитан като празник от феновете на 4 май. Броени дни остават до премиерата на първите два епизода на 27 май в платформата на „Дисни +“.

Много екшън предлага новото видео към сериала – сцени с Оби-Уан, преследван от щурмоваци, в битка с ловци на глави, издирван от Върховния инквизитор на империята…

Действието се развива на пустинната планета Татуин десетина години след събитията от „Отмъщението на ситите“. В този филм бе издадена т. нар. Заповед 66, с която Империята нанася решителен и финален удар върху Републиката, джедайския орден и демокрацията в галактиката, а Анакин Скайуокър – най-талантливият ученик на Кеноби – се отдаде на тъмната сила и се прероди в Дарт Вейдър.

В „Оби-Уан“ учителят джедай все още живее с вината за последния си ученик, но вече таи надежди за следващия – Люк Скайуокър. Тъкмо на неговите малки рамене пада огромната задача да промени хода на историята.

„Когато дойде времето, той трябва да бъде обучаван“, казва Оби-Уан в трейлъра.

„Както обучи баща му ли?“, пита в отговор чичо Оуен (Джоел Едгертън), настоявайки джедаят да ги остави намира.

Най-вълнуващият момент обаче идва в края на видеото, когато се разбира, че ролята на Дарт Вейдър в сериала ще е по-значима и не само с цел ретроспекция. Загатва се така очакваната среща между тъмния лорд и учителя му. Зловещото дишане на Вейдър е безспорната кулминация на клипа.

„Оби-Уан Кеноби“ е режисиран от Дебора Чоу, сериалът е лимитиран и се състои от шест епизода. В актьорския състав влизат още Индира Варма, Кумейл Нанджиани, Бени Сафди, Рупърт Френд и Бони Пиес, която се завръща в ролята си на леля Беру.

У нас платформата на „Дисни +“ тръгва чак на 14 юни, което означава, че първите епизоди на сериала няма да са достъпни веднага по легален начин.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90