Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Държавни ордени за Васил Михайлов, Ириней Константинов и още творци

Актьорите Васил Михайлов и Ириней Константинов бяха удостоени с орден „Стара планина“ първа степен за заслуги в областта на културата и изкуството от президента Румен Радев днес на церемония в Гербовата зала. Орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен бе отреден за художника Христо Панев. Театралният режисьор Андрей Аврамов и председателят на сдружение „Епископ Йосип Щросмайер“ Трифон Павлов получиха „Св. Св. Кирил и Методий“ втора степен. Милка Митева, дългогодишен директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“, бе отличена със „Св. св Кирил и Методий“ огърлие. Снимка: Министерство на културата - Държавни ордени за Васил Михайлов, Ириней Константинов и още творци

Актьорите Васил Михайлов и Ириней Константинов бяха удостоени с орден „Стара планина“ първа степен за заслуги в областта на културата и изкуството от президента Румен Радев днес на церемония в Гербовата зала. Орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен бе отреден за художника Христо Панев. Театралният режисьор Андрей Аврамов и председателят на сдружение „Епископ Йосип Щросмайер“ Трифон Павлов получиха „Св. Св. Кирил и Методий“ втора степен. Милка Митева, дългогодишен директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“, бе отличена със „Св. св Кирил и Методий“ огърлие. Снимка: Министерство на културата

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Вълшебство

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах