Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Държавни отличия на хореограф, диригент и актьори връчи президентът

На тържествената церемония е присъствал и министърът на културата

Официалната церемония се проведе в присъствието на министъра на културата Атанас Атанасов и президента Румен Радев. Снимка: Министерство на културата  - Държавни отличия на хореограф, диригент и актьори връчи президентът

Официалната церемония се проведе в присъствието на министъра на културата Атанас Атанасов и президента Румен Радев. Снимка: Министерство на културата 

Орден „Стара планина” – първа степен получи хореографът, режисьор и балетмайстор проф. Хикмет Мехмедов от президента Румен Радев, съобщиха от Президентството. На официална церемония в присъствието на министъра на културата Атанас Атанасов бяха отличени четирима изтъкнати културни дейци за големите им заслуги в областта на културата и изкуството. 

Проф. Адриана Благоева, хоров диригент и педагог, заместник-ректор на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, както и актьорът и режисьор от трупата на Народния театър „Иван Вазов” Михаил Петров получиха орден „Св. св. Кирил и Методий” – първа степен. С втората степен на същия орден беше награден актьорът Любен Чаталов.

В речта си президентът подчерта, че всички отличени отстояват високи естетически и професионални стандарти и впечатляващите им постижения са неделима част от престижа на съвременното българско изкуство.

„Удостояването им с държавни отличия е израз на признание за техния безспорен талант и постижения, за последователните им усилия и огромната енергия, с която работят за духовния и културен напредък на страната”, отбеляза президентът.

От името на наградените благодари проф. Хикмет Мехмедов и посочи, че всички те са щастливи и продължават да творят за щастието на българския народ и за неговото добруване.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах