Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дъщерите на Би Би Кинг смятат, че е отровен

Погребението в Мемфис се отлага, докато не излязат резултатите от аутопсията на тялото

Последните дни на Би Би Кинг бяха помрачени от конфликти между някои от децата му и мениджъра му за начина, по който да бъдат полагани грижите за него. - Дъщерите на Би Би Кинг смятат, че е отровен

Последните дни на Би Би Кинг бяха помрачени от конфликти между някои от децата му и мениджъра му за начина, по който да бъдат полагани грижите за него.

Две седмици след смъртта на Би Би Кинг две от дъщерите му обвиниха неговите сътрудници, че са го отровили, пише „Льо Фигаро“. От кабинета на главния съдебен следовател на щата Невада съобщиха в понеделник, че започват разследване за убийство.

Осемдесет и девет годишната легенда на блуса почина на 14 май в Лас Вегас, където живееше между турнетата си, които той възнамеряваше да продължи до края на миналата година. Две от дъщерите му – Карен Уилямс и Пати Кинг, твърдят, че баща им е бил отровен от неговия мениджър – Лаверн Тони, и от личния му асистент.

„Дадени са му били неизвестни субстанции, които са довели до преждевременната му смърт“, написаха дъщерите му в две отделни, но идентични декларации, и са поискали официално разследване на случая.

Лаверн Тони, изпълнителят на завещанието на Би Би Кинг, отхвърли обвиненията. „Дъщерите на китариста изказват такива твърдения още от самото начало. Нищо ново“, е заявил той според сайта eonline.com. Един от адвокатите, натоварени с въпросите по наследството на музиканта, нарече твърденията на Карен и Пати „смехотворни“. „Надявам се, че имат фактически основания за изказване на подобни клеветнически и оскърбителни твърдения“, заяви Брент Брайсън в съобщение до пресата.

От кабинета на главния съдебен следовател на окръг Кларк, към който се води Лас Вегас, часове след искането на дъщерите бе публикуван пост в Туитър, от който става ясно, че тялото на Би Би Кинг ще бъде аутопсирано:

„Съдебният следовател, който има компетенции над тялото на Би Би Кинг, ще направи аутопсия. Резултатите ще излязат от 6 до 8 седмици минимум, разследваме убийство“.

Погребението на музиканта, което трябваше да бъде в Мемфис, бе отложено до появата на резултатите, пишат местните медии.

Би Би Кинг, чието истинско име е Райли Б. Кинг, е считан за един от най-великите китаристи на всички времена. Той започва да свири блус в края на 40-те години на вярната си китара марка „Гибсън“, наричана от него нежно „Люсил“. Самобитният му и експресивен стил, маниерът му на пеене, наподобяващ евангелските песнопения, са оказали влияние на знаменити изпълнители като Ерик Клептън и Джордж Харисън.

От няколко месеца страдащият от диабет Би Би Кинг имаше проблеми със здравето. Той се почувства силно изтощен през октомври миналата година по време на концерт, получи дехидратация, в резултат на което бе принуден да прекрати турнето си.

Последните му дни бяха помрачени от конфликти между някои от децата му и мениджъра му за начина, по който да бъдат полагани грижите за него.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg