Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Дъщерята на Никита Михалков снима сериал за кинодинастия

Минипоредицата ще изследва света на руското кино и семейните ценности

Никита Михалков с дъщеря си Надежда на филмовия фестивал в Кан през 2010 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Дъщерята на Никита Михалков снима сериал за кинодинастия

Никита Михалков с дъщеря си Надежда на филмовия фестивал в Кан през 2010 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дъщерята на Никита Михалков Надежда започва снимките на първия си драматичен сериал „Номинация“, съобщава ТАСС. В телевизионната поредица ще се разказва за семейство кинематографисти. Една от ролите ще бъде изпълнена от другата дъщеря на Никита Михалков – Анна.

Семейството на Надежда Михалкова вероятно е в основата на драматичната поредица – три поколения от него са пряко свързани с киното.

„За мен този сериал е най-вече размишление върху това как човек се отнася към времето, което му е отредено. Как поправя грешките си. Драмата не е в това, че всички правим грешки, а в това, че не винаги имаме време и сили да осъзнаем грешката, да я приемем, поправим или да се примирим. В моята история три силни жени с различна съдба минават през изпитания, опитват се да поправят сгрешеното и се стараят да се приемат каквито са“, разказва Надежда Михалкова, която също ще играе роля в сериала.

Според сюжета най-младата представителка на кинематографична династия започва да снима халтурен филм по поръчка, но обстоятелствата я принуждават да заснеме съвсем друго произведение.

Сериалът ще бъде в четири епизода. Продуцентът Данила Шарапов потвърждава подозренията, че става дума за алегория, свързана с династията Михалкови:

„За Надя това е първи сериал като режисьор и е много личен. Проектът е пълен с ирония и е поглед върху света на руското кино и едновременно – върху семейните ценности.“

Минисериалът ще бъде излъчен в руската стрийминг платформа Okko.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90