Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Давид Фоенкинос в България с книги и кино

Авторът на „Деликатност“ ще се срещне с читатели в София и Варна

През 2014 г. Давид Фоенкинос спечели престижната награда „Рьонодо“. - Давид Фоенкинос в България с книги и кино

През 2014 г. Давид Фоенкинос спечели престижната награда „Рьонодо“.

Давид Фоенкинос, един от най-известните и обичани съвременни френски писатели, гостува в София за среща с българските си почитатели на 20 август от 19 часа във Френския културен институт. Посещението на автора у нас идва само дни, след като на пазара излезе романът му „Спомените“.

40-годишният Фоенкинос, познат още с книгите си „Деликатност“ и биографичната „Шарлот“, ще гостува и във Варна, където ще участва в 23-ото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост“. В конкурсната програма на събитието е включен филмът по романа му „Деликатност“, с участието на Одри Тоту в главната роля.

С читателите в морския град Фоенкинос ще се срещне от 17 часа на 23 август в книжарница „Сиела“.

Присъствието на френския писател, носител на наградата „Рьонодо“ през 2014 г., на съвременната литературна сцена е ярко и категорично, а талантът му да вълнува публиката не може да се оспори. С характерните си експресивност, свеж хумор, елегантна фантазия, щипка сюрреализъм и усет към смесения жанр някои критици го нареждат сред кралете на белетристичната комедия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС