Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Де Ниро като Бърни Мейдоф, най-големия финансов измамник

Помните ли финансовата пирамида, в която потънаха $65 млрд.? Ще я видим в „Магьосникът на лъжите“ (видео)

Робърт де Ниро и Бърни Мейдоф - Де Ниро като Бърни Мейдоф, най-големия финансов измамник

Робърт де Ниро и Бърни Мейдоф

Първият трейлър за филма на HBO „Магьосникът на лъжите“ вече е готов. С Робърт де Ниро в ролята на измамника Бърни Мейдоф, новата телевизионна продукция на НВО разказва историята на една от най-мащабните инвестиционни измами в американската история.

Видеото не само показва момента, в който Мейдоф признава, че е извършил измама, но разкрива също и че филмът ще включва добра доза семейна драма – и ще изследва как престъплението се е отразило на семейството на банкера: дали са подозирали нещо? Дали са отговорни? Как може Мейдоф да е крил това от тях толкова дълго време?

„В продължение на 16 години аз криех тази тайна от жена ми и от синовете ми – казва Де Ниро в ролята на Мейдоф в трейлъра – Как успявах да върша това и едновременно да не полудея съвсем, е въпрос, който ме тревожи всеки път, когато помисля за него.“

Аферата „Бърнард Мейдоф“ е финансова пирамида в САЩ, организирана от инвестиционния банкер. Броят на „ужилените“ варира от един до три милиона, в това число стотици финансови институции, включително и централни банки. Мейдоф набира средства от множество инвеститори чрез обещания за много високи годишни дивиденти – 12-13% – но не ги инвестира.

По класическата схема на финансовата пирамида, дивидентите на първите инвеститори се изплаща от постъпленията от новите участници. Много вложители са били убедени, че фирмата „Мейдоф Инвестмънт Секюритис“ се справя добре на фондовия пазар, благодарение на незаконен достъп до вътрешна информация. „Потъналите“ пари на вложителите възлизат на около 65 милиарда щатски долара. Мейдоф е осъден на 150 години затвор през 2009 г.

Режисьор на филма е Бари Левинсън. В ролята на съпругата Рут Мейдоф ще видим Мишел Пфайфър, Ханк Азария играе Франк Дипаскали, дясната ръка на банкера, а Алесандро Нивола е Марк – синът на Бърни и Рут.

Премиерата на „Магьосникът на лъжите“ в българския ефир на HBO ще се състои на 21 май.

https://youtu.be/4G2carVhVJk

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90