Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Де Ниро напусна интервю разстроен от критични въпроси

Питат го как се предпазва от влизането в режим на „автопилот“ пред камерата

Робърт де Ниро не могъл да понесе въпросите с критично съдържание. - Де Ниро напусна интервю разстроен от критични въпроси

Робърт де Ниро не могъл да понесе въпросите с критично съдържание.

Робърт де Ниро си е тръгнал бесен посред интервю на „Радио Таймс“ заради въпрос с критично съдържание. Интервюто е било по повод новия комедиен филм с участието на актьора – „Стажантът“, който предстои да излезе и у нас. Де Ниро твърди, че се е почувствал засегнат от въпрос на журналистката Ема Брокс. 

Де Ниро се разстроил от предположението, че „Трайбека“, нюйоркският филмов фестивал, на който той е съосновател, е бил окупиран от банкери, както и от въпрос за това как се предпазва от влизането в режим на „автопилот“ пред камерата. Актьорът помолил Брокс да спре диктофона, станал от стола, закрачил нервно и казал, че прекратява интервюто заради критичните нотки във въпросите й.

„Защо, заради банкерите ли?!“, казала му тя.

Де Ниро отговорил: „Заради отношението ви по време на цялото интервю“.

След това Брукс го попитала какво друго визира, а той отвърнал: „Всичко досега. Няма да го направя. Просто няма да го направя, скъпа“.

След това се огледал да види кой да го изведе от стаята.

Пред „Гардиън“, където Брокс също пише, тя признава, че се е изненадала от реакцията на актьора. Но му съчувства, защото той цял един дълъг ден е бил подложен на интервюта с журналисти от чуждестранната преса, което е обичайно преди премиера на нов филм в Холивуд.

Журналистката обяснява, че когато някой е неотзивчив по време на интервю, когато очевидно е ядосан и се чувства прецакан, може да му бъдат зададени няколко прости въпроса, след които просто всеки да си тръгне.

„Опитвате се да се отнесете с уважение и вежливост, каквото и направих. Това не беше враждебно интервю. Горкият човек – казва Брокс за Де Ниро, – кой би искал да бъде задължен по договор да направи това?“

В текста, публикуван тази седмица в „Радио Таймс“, Брокс предава диалога си с Де Ниро малко преди изключването на диктофона. Тя го моли да обясни в кой от въпросите й е усетил негативно отношение, на което той казва:

„Въпросът да бъдеш на автопилот е с негативно съдържание.“

Брокс му отговаря: „Момент, аз зададох този въпрос, за да установя как успявате да не бъдете на автопилот“. Тогава той повтаря: „Има негативно съдържание“.

Журналистката му казва, че явно той е твърде чувствителен, а Де Ниро й отвръща с думите: „Няма да направя това, скъпа“.

Брокс признава, че е загубила самообладание и казва на Де Ниро: „Мисля, че сте много снизходителен“. „О, вие си мислите, че „скъпа“ е снизходително“, възразява актьорът и интервюто приключва.

В „Стажантът“ Робърт де Ниро си партнира с Ан Хатауей – той започва работа като стажант за нейния сайт за мода. Филмът вече получи отрицателни рецензии от критиката, „Холивуд рипортър“ нарича продукцията посредствена за звезда като него.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90