Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Дейвид Атънбъро представя последните диви кътчета на Земята (видео)

Осемте епизода на „Нашата планета“ снимани четири години на седем континента

Новите епизоди на „Нашата планета“ се фокусират върху голямото природно разнообразие. Снимка: Стопкадър - Дейвид Атънбъро представя последните диви кътчета на Земята (видео)

Новите епизоди на „Нашата планета“ се фокусират върху голямото природно разнообразие. Снимка: Стопкадър

Противно на очакванията, след големите си успехи в наградния сезон „Нетфликс“ не използва 30-те си секунди реклама на финала на Суперкупата по американски футбол за филмите си „Рома“, „Кутия за птици“ или „Методът Комински“. Вместо това компанията представи „Нашата планета“ (Our Planet) – новата поредица на британския естественик сър Дейвид Атънбъро, която ще се появи в стрийминг платформата на 5 април.

Поредицата от осем епизода е в партньорство с WWF и изследва чудесата на планетата ни. „Нашата планета“ използва най-модерна технология, за да заснеме последните запазени диви кътчета на Земята и техните обитатели. Проектът отнема четири години, кадрите са заснети в 50 държави на седем континента. По минисериала са работили 600 души, прекарали повече от 3 500 дни на терен.

„Нашата планета“ се фокусира върху голямото природно разнообразие – от отдалечената пустош на Антарктида и мистериите на дълбокия океан, през безкрайните пейзажи на Африка до влажните джунгли на Южна Америка.

„Нашата планета“ е първата документална поредица за естествознанието, включена в рекламния слот на Суперкупата. Това е едно най-гледаните спортни събития през годината в света – средно публиката му само в Съединените щати е около 100 млн. души. От „Нетфликс“ казват, че са избрали да покажат този трейлър тъкмо по време на Суперкупата, за да напомнят на зрителите, че „нашата планета е нашият дом и това е по-важно от всеки футболен мач“. Изречението „всички сме от един отбор“ към края на трейлъра е препратка към посланието от епизодите на Атънбъро.

Америка за България

Премиерата на минисериала в платформата на „Нетфликс“ е на 5 април.

Избрано

ПИРформанс

ДС