Дейвид Атънбъро разговаря за природата с кралските деца (видео)

Въпроси от британските принцове и принцеса за премиерата на нов документален филм за „Нетфликс“

На 94 г., Дейвид Атънбъро пусна новия си документален филм „Живот на планетата ни“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Дейвид Атънбъро разговаря за природата с кралските деца (видео)

На 94 г., Дейвид Атънбъро пусна новия си документален филм „Живот на планетата ни“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

На въпросите на децата от британското кралско семейство отговаря природоестественикът сър Дейвид Атънбъро в ново видео, промотиращо документалния му филм „Живот на планетата ни“ за „Нетфликс“. В краткия клип трите деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън, херцог и херцогиня на Кеймбридж, поставят по един въпрос на Атънбъро.

Вижте още: ДЕЙВИД АТЪНБЪРО: ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ПРЕИЗРАЗХОДИЛО ПЛАНЕТАТА 

Седемгодишният принц Джордж се интересува кой е следващият вид животно, което човечеството ще загуби безвъзвратно.

„Нека се надяваме, че няма да има такива – отговаря природоестественикът. – Защото има много неща, които може да предприемем, когато животните са изложени на опасност от изчезване“.

joystation.bg

Като пример той посочва планинските горили, за които разказва в една от документалните си продукции. От вида били останали едва 250 екземпляра, но благодарение на популяризирането им по телевизията, хората започнали да събират средства, за да подпомогнат опазването им. Днес хиляди планински горили живеят на свобода и популацията им е стабилизирана.

Петгодишната принцеса Шарлот заявява своята възхита от паяците и пита сър Дейвид какво мисли относно осмокраките безгръбначни. Атънбъро се запалва от ентусиазма на малката принцеса и предполага, че хората не харесват паяците, защото имат осем крака и съответно човек трудно може да предположи накъде ще се отправят. Въпреки това ги определя като чудесни създания, изтъквайки умението им да плетат издръжливите си мрежи в почти всеки тип околна среда.

Последен въпроса си задава 2-годишният принц Луис, които се поинтересува кое е любимото животно на Атънбъро – сложен въпрос за човек, който цял живот се занимава с животни и тяхното опазване.

„Мисля, че най-много харесвам маймуните – отговаря той. – Защото те са много забавни, могат да подскачат насам-натам, не хапят… е, поне някои не хапят. Но не можеш да имаш маймуна у дома, защото те не живеят в къщи, а навън, в гората. Та, кое животно, което харесваш, може да имаш у дома? Ако някой ме пита какво бих избрал – куче или коте – това е труден въпрос. Мисля, че бих избрал кучето.

Филмът „Дейвид Атънбъро: Живот на планетата ни“ по поръчка на WWF е в каталога на „Нетфликс“ от 4 октомври 2020 г.  94-годишният природоестественик, популярен като водещ на множество документални продукции за природата и животните, които повече от 60 години създава за Би Би Си, е автор на няколко бестселъра, сред тях са „Приключенията на един млад природоестественик“, „Пътешествия до другия край на света“, „Животът на Земята“, която излиза и у нас през 1990 г.

 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах