Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Дейвид Бениоф и Дан Уайс продуцират хорър трилър по Лъвкрафт

Няколко месеца, след като се отказаха от трилогията по „Междузвездни войни“ заради липса на време

Към момента „Лъвкрафт“ е единственият обявен проект на Дейвид Бениоф и Дан Уайс. Снимка: Хелън Слоън/НВО - Дейвид Бениоф и Дан Уайс продуцират хорър трилър по Лъвкрафт

Към момента „Лъвкрафт“ е единственият обявен проект на Дейвид Бениоф и Дан Уайс. Снимка: Хелън Слоън/НВО

След края на „Игра на тронове“ създателите му Дейвид Бениоф и Дан Уайс се оказаха едни от най-търсените фигури в Холивуд. Днес вече част от творческия екип на „Нетфликс“, с които сключиха щедра сделка за 200 млн. долара, двамата продуценти, сценаристи и режисьори обявиха нов проект, но не за стрийминг компанията, а за „Уорнър брос“. Бениоф и Уайс ще продуцират хорър трилъра „Лъвкрафт“, адаптация на графичен роман, развиващ се в реалност, създадена от хорър писателя Хауърд Лъвкрафт.

Трилърът надгражда фантазията на Лъвкрафт, автор на „Зовът на Ктхулу“ и „Планините на безумието“, като се опитва да намери отговор на въпроса какво би се случило в една реалност, в която историите, плод на фантазията, са самата истина. Действието се развива през 1920 г. и на екрана най-вероятно ще видим поне едно чудовище с пипала, пише „Холивуд Рипортър“.

Сценаристи на проекта са дуото Фил Хей и Мат Манфреди, работили по филма на Карин Кусама „Destroyer“. Те ще базират текста си на графичния роман „Лъвкрафт“, написан от Ханс Родионов и илюстриран от Кийт Гифън. Правата на романа, издаден от „Вертиго“, са притежание на „Уорнър“ от около три години. От тогава до днес проектът не е имал никакво развитие.

През октомври стана ясно, че Бениоф и Уайс се отказват от създаването на трилогия от вселената на „Междузвездни войни“. Намерението им беше филмите им да нямат нищо общо с досега познатите персонажи и събития от франчайза, но недостигът на време ги накара да се оттеглят от сделката с „Лукасфилм“. Към момента Бениоф и Уайс нямат други обявени проекти.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg