Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дейвид Гилмор с нова песен, вдъхновена от звънтежа на железница

Rattle That Lock ще прозвучи на 17 юли в Античния театър на град Оранж, Франция

Дейвид Гилмор е осенен от вдъхновение, чувайки четирите последователни тона, които предшестват съобщенията за пристигащите и отпътуващите влакове на френската железница. - Дейвид Гилмор с нова песен, вдъхновена от звънтежа на железница

Дейвид Гилмор е осенен от вдъхновение, чувайки четирите последователни тона, които предшестват съобщенията за пристигащите и отпътуващите влакове на френската железница.

В огромната чакалня на парижката Гар дьо Нор, преди да се качи на „Юростар“ на път за дома, китаристът на митичната „Пинк Флойд“ Дейвид Гилмор е осенен от вдъхновение, чувайки четирите последователни тона, които предшестват съобщенията за пристигащите и отпътуващите влакове на френската железница. Вдъхновение за новия му самостоятелен албум, който ще излезе тази есен, пише „Фигаро“.

Гилмор се свързва с Мишел Бумендил, 44-годишен специалист в звуково идентифициране на големи фирми и да му предлага сътрудничество. Завършилият Търговско училище и създал преди двайсет години агенцията си Sixième son Бумендил ще има привилегията да сложи името си до това на една от легендарните личности в английския рок. Озаглавено Rattle That Lock, плодът на това сътрудничество ще прозвучи още на 17 юли. Песента ще даде име на новия албум, който ще се появи по-малко от година след прощалния диск на „Пинк Флойд“ The Endless River и девет години след соловия On an Island.

Преди четирийсет години други четири ноти родиха Wish You Were Here, деветия студиен албум на „Флойд“, носещ подписа на инструменталиста с неподражаем стил Дейвид Гилмор…

Музикантът, който живее в Южна Франция преди да се присъедини към лондонската група през 1968 г., ще изнесе концерт на 17 септември в Античния театър на град Оранж, в долината на Рона. Дали Гилмор няма да пристигне с високоскоростен влак TGV, за да чуе отново вдъхновяващия звън на френските железници?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90