Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Дейвид Линч размисли, ще режисира новия „Туин Пийкс“

Създателят на сериала потвърди, че ще работи по продължението

Одри и агент Дейл Купър в кафенето в Туин Пийкс. В ролите 25 години по-късно се завръщат Шерилин Фен и Кайл Маклахън. - Дейвид Линч размисли, ще режисира новия „Туин Пийкс“

Одри и агент Дейл Купър в кафенето в Туин Пийкс. В ролите 25 години по-късно се завръщат Шерилин Фен и Кайл Маклахън.

„Знаете ли, това, простете, е чаша дяволски добро кафе. Пил съм даже не мога да кажа колко много чаши кафе в живота си и тази е сред най-добрите“, казва специален агент Дейл Купър на сервитьорка в култовия сериал „Туин Пийкс“ и репликата завинаги се запечатва в почитателите на телевизионната поредица. Днес, 25 години по-късно прочутата сага за мистериозно убийство в малко градче се завръща с продължение – и ще бъде режисирана от създателя си Дейвид Линч, въпреки че той напусна проекта през април заради финансови несъгласия.

Линч съобщи в „Туитър“, че ще е режисьор на възраждането на „Туин Пийкс“. „Слуховете не са това, което са… Случва се отново! Туин Пийкс се завръща в „Шоутайм“, каза той в социалната мрежа.

Само няколко минути по-късно и от телевизионната мрежа потвърдиха новините с официално съобщение, добавяйки, че сериалът ще е дори по-дълъг от заплануваните девет епизода. „Тази дяволски добра чаша кафе от Марк (Фрост) и Дейвид е по-вкусна отвсякога“, заяви президентът Дейвид Невинс. „Напълно си струваше допълнителното време за варене, а чашата стана по-голяма от очакваното. Дейвид ще режисира цялото нещо и то ще е над обявените вече девет часа. Предпродукцията започва сега“, съобщи Невинс.

През октомври от „Шоутайм“ анонсираха възкресението на „Туин Пийкс“ – със старт на излъчването през 2016 г. и с Линч и Фрот в ролята на сценаристи и режисьори, както бе в оригиналните серии. През април обаче, Линч обяви, че напуска проекта след 16 месеца преговори, защото „Шоутайм“ не са предложили достатъчно пари за филмовия сценарий по начина, по който „той има нужда да се направи“.

Оттеглянето на създателя на шоуто предизвика гневна реакция у феновете, вече предвкусващи бленуваното завръщане на света на Туин Пийкс четвърт век по-късно. Актьори от основния състав също пуснаха в социалните мрежи видео за Линч с призив да преосмисли решението си.

„Туин Пийкс“ се излъчва за два сезона през 1990 и 1991 г. Сериалът се съсредоточава върху специален агент Дейл Купър от ФБР, който разследва убийство в зловещо малко градче. Сюрреалната мистерия около престъплението се оказва една от най-въздействащите телевизонни продукции изобщо и често се представя като бащата на „златната ера“ на малкия екран – със „Семейство Сопрано“, „Наркомрежа“, „В обувките на Сатаната“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg