Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Демонстрации за безопасно шофиране затварят софийски улици

Дрифт шоу, картинг и шампионат по автомобилизъм ще учат децата на маниери на пътя

Професионални лектори ще възпитават правила на движение у бъдещите шофьори.  - Демонстрации за безопасно шофиране затварят софийски улици

Професионални лектори ще възпитават правила на движение у бъдещите шофьори.

Новинарските емисии напоследък са се превърнали в черни хроники за пътни произшествия, пострадали при пътни произшествия и починали при пътни произшествия – за да промени някой ден това, София затваря няколко улици на 17 и 18 август, като част от кампанията „Да превърнем децата от бъдещи опасни в бъдещи безопасни шофьори!“. В двата дни части от бул. „Владимир Вазов“, ул. „Резбарска“ и ул. „Витиня“ ще останат затворени.

Инициативата е в рамките на програмата „Мисия 0“ на Института за пътна безопасност, като насочва вниманието към децата. Това е иновативна нова система за управление на работата по безопасност на движението. На пътен възел Стадион „Герена“ бъдещите шофьори под 18 години ще получат теоретични и практични познания как безопасно да управляват превозното си средство. Уроци ще има и за настоящите шофьори, които ще бъдат поставени в изкуствено създадени рискови ситуации.

Затвореният участък, където ще се провеждат състезанията.

Междувременно ще се проведе националният шампионат „Безопасно шофиране“ за деца и подрастващи до 18 години – съревнование в състезателна среда по практическо управление на картинг и автомобил и теория върху Правилника за движение по пътищата.

За порасналите любители на високите скорости се организира дрифт шоу, както и „Гран При София” 2019 – III-ти кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут „Гран При София 2019”.

Но инициативата не бива да се провежда само два дни в годината – затова до 25 август в „Сердика център“ между 12 и 14 ч. професионални лектори от Института за пътна безопасност ще обучават най-малките в основните правила за движение.

„Трябва да започнем от най-малките – да възпитаваме правилно поведение на пътя, за да можем да намалим пътните произшествия до 0“, казва Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност.

Той призова и да бъде подкрепена програмата „Мисия 0“. Тя е иновативна нова система за управление на работата по безопасност на движението.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах