VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Демонстрации за безопасно шофиране затварят софийски улици

Дрифт шоу, картинг и шампионат по автомобилизъм ще учат децата на маниери на пътя

Професионални лектори ще възпитават правила на движение у бъдещите шофьори.  - Демонстрации за безопасно шофиране затварят софийски улици

Професионални лектори ще възпитават правила на движение у бъдещите шофьори.

Новинарските емисии напоследък са се превърнали в черни хроники за пътни произшествия, пострадали при пътни произшествия и починали при пътни произшествия – за да промени някой ден това, София затваря няколко улици на 17 и 18 август, като част от кампанията „Да превърнем децата от бъдещи опасни в бъдещи безопасни шофьори!“. В двата дни части от бул. „Владимир Вазов“, ул. „Резбарска“ и ул. „Витиня“ ще останат затворени.

Инициативата е в рамките на програмата „Мисия 0“ на Института за пътна безопасност, като насочва вниманието към децата. Това е иновативна нова система за управление на работата по безопасност на движението. На пътен възел Стадион „Герена“ бъдещите шофьори под 18 години ще получат теоретични и практични познания как безопасно да управляват превозното си средство. Уроци ще има и за настоящите шофьори, които ще бъдат поставени в изкуствено създадени рискови ситуации.

Затвореният участък, където ще се провеждат състезанията.

Междувременно ще се проведе националният шампионат „Безопасно шофиране“ за деца и подрастващи до 18 години – съревнование в състезателна среда по практическо управление на картинг и автомобил и теория върху Правилника за движение по пътищата.

За порасналите любители на високите скорости се организира дрифт шоу, както и „Гран При София” 2019 – III-ти кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут „Гран При София 2019”.

Америка за България

Но инициативата не бива да се провежда само два дни в годината – затова до 25 август в „Сердика център“ между 12 и 14 ч. професионални лектори от Института за пътна безопасност ще обучават най-малките в основните правила за движение.

„Трябва да започнем от най-малките – да възпитаваме правилно поведение на пътя, за да можем да намалим пътните произшествия до 0“, казва Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност.

Той призова и да бъде подкрепена програмата „Мисия 0“. Тя е иновативна нова система за управление на работата по безопасност на движението.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg