Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Демонтират Бронзовата къща в началото на 2019-а

17 проекта за арт инсталации на площадка „Мавзолей“ са постъпили в Столична община

Отражение на Бронзовата къща в локвата, образувала се в основата ѝ. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Демонтират Бронзовата къща в началото на 2019-а

Отражение на Бронзовата къща в локвата, образувала се в основата ѝ. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Около два месеца след официалното си откриване Бронзовата къща ще бъде разглобена и демонтирана. От Дирекция „Култура“ на Столична община съобщават за предстоящото отстраняване на арт инсталацията на Пламен Деянофф в първите дни на 2019 година.

Вижте още: ОТКРИХА БРОНЗОВАТА КЪЩА С ГАФ

Ново начинание на Общината предвижда мястото на бившия мавзолей да бъде превърнато в терен за експониране на временни произведения на изкуството. Обявена бе първата сесия на Програма „Навън“ и са получени 17 предложения за творби, които да бъдат инсталирани на площадката.

Специално сформирана творческа комисия към Дирекция „Култура“ ще оценява постъпилите проекти, в журито ще бъдат експерти в сферата на визуалните изкуства и на урбанизма. Резултатите ще бъдат обявени в средата на декември и ще бъдат представени публично.

Предвидената субсидия за реализацията на избраните творби е в размер на 100 000 лв.

Спечелилите конкурса инсталации ще бъдат изложени на площадка „Мавзолей“ между три и девет месеца през 2019 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС