Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Супергерои за Деня на Червената армия (видео)

Излезе финален трейлър на руския филм „Защитници“ – месец преди премиерата

В отряда „Защитници“ има човек-вода, човек-земя, човек-вятър и човек-звяр. - Супергерои за Деня на Червената армия (видео)

В отряда „Защитници“ има човек-вода, човек-земя, човек-вятър и човек-звяр.

23 февруари в Русия днес се отбелязва като Ден за Защитниците на Отечеството, но преди това в продължение на седем десетилетия беше Ден на Червената армия. През 2017-а още едно събитие, освен традиционните чествания, ще бележи датата – в киното. Тогава на голям екран излиза първата мащабна руска супергеройска продукция (която обаче подозрително много напомня на холивудските си братушки като „Отмъстителите“ или „Х-мен“ например).

Вече в онлайн пространството е факт финалният трейлър на филма „Защитници“ – малко повече от месец преди официалната премиера. Той не казва много повече от това, което знаем, но отново натяга мускули със зрелищни каскади, взривове, ефектни разрушения, патриотична музика, щипка хумор (шегичка за супа борш в американски стил например) и, разбира се, голямата мечка, която понякога стреля с тежка картечница.

„Защитници“ разказва за малък отряд представители на различни националности в СССР, сдобили се със свръхчовешки способности, които отразяват „силните качества, традициите и душевността“ на представените народи. Появяват се по време на Студената война като резултат от тайната операция „Патриот“. Създадени са да защитават обикновените хора, които дори не подозират за тяхното съществуване. Получили са своите свръхчовешки способности в резултат на генетични експерименти.

Вижте още: АТАКАТА НА СЪВЕТСКИТЕ СУПЕРМУТАНТИ (ВИДЕО)

Но ето че Съветският съюз рухва, а свръхчовеците остават да живеят в различни републики, принудени да крият своята същност. Когато обаче злото отново се надига от сенките на миналото, те са най-добре подготвени за последната, решителна битка.

В отряда има човек-вода, човек-земя, човек-вятър и човек-звяр (оригинално), които се изправят срещу Август Куратов – архзлодей със специално устройство, чрез което може да контролира всяка бойна и друга техника наоколо.

„Защитници“ е дело на режисьора Сарик Андреасян, разполагал за продукция с бюджет от 20 милиона долара. Ако името ви звучи познато, то е защото Андреасян е автор на един най-ниско оценените от критиката филми с участието на носител на Оскар – „Американски обир“ от 2014-а, с Ейдриън Броуди и Хейдън Кристенсен.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg