Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Денят на любовта – ден за даряване на книги

Акция „Книгодаряване” на Асоциация „Българска книга“

Снимка: Площад Славейков - Денят на любовта – ден за даряване на книги

Снимка: Площад Славейков

Акция „Книгодаряване“ организира Асоциация „Българска книга“ в Международния ден за даряване на книги – 14 февруари. Призивът към компаниите и хората е да дарят книги на училища, библиотеки, читалища – институции, които се грижат за духовното израстване и образованието.

Идеята е да се закупят книги и след това да бъдат дарени, което ще помогне едновременно и на издателствата, и на културните институции. Акция „Книгодаряване” е естествено продължение на кампанията „Купи 1 книга”, която започна през април миналата година в разгара на първата пандемична вълна, за да подпомогне издателската дейност и да съхрани отношението към книгите като към ценност. В рамките на тази кампания се проведоха инициативите „За да я има книгата“, „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“, „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ и „Купи 1 книга. Зарадвай любим човек“.

„Четенето на книги е в основата на всяко развито и проспериращо общество. В ситуация като днешната четенето помага и дава надежда. Книгите остават частицата култура, достъпно по всяко време. За да може да бъдат достъпни за всеки, подарете любимата си книга на библиотека, читалище, училище. Включете се в Акция „Книгодаряване“ с жест на социална отговорност“, казва Диана Бойчева, издател и член на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“.

Международният ден на даряването на книги, или International Book Giving Day – 14 февруари, се чества за пръв път през 2012 година. Към момента 44 държави подкрепят инициативата. Сред тях са Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg