VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Денят започва с повече култура

Едно от рядко стойностните предавания в тв ефира с удължено време

Димитър Стоянович и Анна Ангелова са двама от водещите на „Денят започва с култура“. - Денят започва с повече култура

Димитър Стоянович и Анна Ангелова са двама от водещите на „Денят започва с култура“.

„Денят започва с култура“ по БНТ, едно от малкото предавания в българския телевизионен ефир, посветено само на културата, е удължено. Вместо досегашните час и половина, от днес форматът продължава от 9 до 11 часа.

Предвидените в новата програмна схема на обществената медия близо два часа ефирно време на ден за темите от културния живот, демонстрират разбирането за значимостта им в програмата на БНТ и за приоритетното отношение, което заслужават българските творци, темите за духовността и образованието, съобщават от телевизията.

Предаването обещава различна динамика, нови рубрики и повече дебати в областта на културата. Възстановява се и рубриката, в която критици дискутират актуалните теми и проблеми в различни сфери на културата.

В навечерието на българското председателство на Съвета на ЕС, в специален модул „Денят започва с култура“ ще представя културните политики и културното наследство на всяка страна-членка на Европейския съюз.

Освен утвърдените водещи Александра Гюзелева, Николай Колев, Анна Ангелова и Димитър Стоянович, актуалните теми и проблеми на културния живот ще имат и свои тематични модератори – специалисти в областта на театъра, музиката, киното, литературата, изящните изкуства ще коментират детайлно различни аспекти на културния живот и съвременните процеси в творческите индустрии.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg